fallback

Великденски празничен венец

20 April 2006 11:43

Направете празника още по-светъл

Съставки500 гр брашно тип 50050 гр захар350 гр масло1 бр. яйца1 пак. мая50 мл ракия20 мл мляко краве прясноПриготвяне 1.Налейте в купичка 1/2 чаена чаша хладка вода и разтворете в нея 1 супена лъжица захар2.Сипете маята и оставете така 10 минути да втаса3.Пресейте брашното в тава, направете \'кладенче\' в средата и сложете в него захарта4.Добавете солта, разбитото сурово яйце, ракията, млякото и маслото (на парченца)5.Разбъркайте продуктите с пръсти, за да се получи хомогенна смес6.Прибавете маята и с брашното замесете тесто, докато пръстите ви започнат да се отделят от него7.Оформете го на топка и го сложете на топло, покрито с кърпа8.След около 3 часа, когато удвои обема си, то е вече готово9.Омесете тестото повторно10.Отделете от него за ленти, с които ще прикрепите боядисаните яйца11.Оформете от тестото венец и на 3 места пъхнете яйца, върху които кръстосайте тестените ленти12.В средата може да поставите други три яйца13.Сложете венеца в намаслена тава и го оставете да втасва 30 минути14.Загрейте фурната до 180 градуса и печете венеца 40 минути, докато бухне и да се зачерви
Сподели
0 коментара
fallback