fallback

Пай с череши

16 December 2005 13:35

Класическа английска рецепта

Съставки1 чаша брашно1 ч.лъж. кленов сироп1 ч.лъж. Бакпулвер¼ чаша краве масло1 яйце¼ чашапрясно мляко4 чаши свежи или замразени череши или вишни без костилките1/3 чаша кафява захар1/3 чаша водаПриготвяне За тестото се объркват брашното, кленовият сироп и бакпулверът. Размекнатото краве масло се разбива отделно с яйцето и прясното мляко, след което се смесва с брашното. Така полученото тесто се изсипва в тавичка.За черешовия пълнеж се смесват черешите/вишните, кафявата захар и водата и се слагат на тих огън като периодично се разбърква, докато заври. Горещата смес се изсипва върху тестото и се пече при 200ºС за 25 мин. като се пробва с дървена клечка дали е добре изпечено.
Сподели
0 коментара
fallback