fallback

Шведска ябълкова торта

16 December 2005 13:41

Вкусна рецепта от студена Швеция

Съставки600 гр ябълки125 гр бадеми100 гр захар80 гр масло40 мл лимонов сок2 бр. яйца30 гр брашно тип 500Приготвяне 1.Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки2.В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар3.В така получения сироп се задушават ябълките4.Маслото се разбива с останалата захар, жътъците, брашното, сока и кората на половин лимон и смлените бадеми5.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към останалата смес6.Огнеупорен съд се намазва с масло и на дъното се нареждат ябълките7.Отгоре се излива сместаТортата се пече на слаб огън 45 минПоднася се студена с ванилов сос
Сподели
0 коментара
fallback