fallback
Съботни гофрети
08 December 2006 13:59Най-прекрасната закуска за събота сутринта или чуден празничен десерт
Необходими продукти100 гр брашно тип 5001/4 пак. бакпулвер1/8 ч.л. сол15 гр пудра захар1 бр. яйца175 мл мляко краве прясно40 гр масло1 пак. ванилия Начин на приготвянеВ голяма купа се пресяват брашното, солта и бакпулвера, добавя се захарта. Към сместа се добавят жълтъкът от яйцето и малко мляко и се бърка, докато се получи гладка кремообразна смес.Постепенно се прибавя и останалото мляко, разтопеното масло и ванилията, докато се получи тесто с консистенцията на боза.Гофретникът се загрява и се намазва с масло. Белтъкът се разбива с чиста и суха бъркалка на твърд сняг и се добавя към тестото.Тестото се сипва в гофретника според указанието в упътването към уреда. Затваря се и се пече, 30 секунди или докато гофретата стане златиста.По-дълго изпечените гофрети са по-тъмни и по-хрупкави, докато по-кратко печените са по-бледи и меки. Готовите гофрети се поднасят веднага със сладко, сметана, течен шоколад, мед или др.
0 коментара
fallback