fallback
Венециански десерт с ягоди
15 May 2008 12:47Ягодата е един от най-изисканите и ароматни летни плодове, които могат да променят вкуса и на настроението ви

Този лек десерт идва право от града на ладиите и любовните романси. Ягодово вълшебство с аромат на бисквити и мента.Необходими продукти:250 гр ягоди250 гр обезсолена извара1 с.л конфитюр от ягоди (по възможност без захар)80 гр диетични бисквити3бр яйца75гр кафява захарсокът и кората на един портокал10 гр желатин1 бр ванилиялиста от ментаНачин на приготвяне:Докато сте сложили желатина да се накисва в хладка вода, отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците със захарта, ванилията и кората от портокала и разбийте на крем. Към получената смес добавете изварата.Разбийте отделно белтъците на пяна и много внимателно ги изсипете в сместа с изварата. В 1/3 от предварително стопления портокалов сок добавете вече разтворения в хладката вода желатин. Прибавете към всичко дотук и поставете в тенджерка на слаб огън за няколко минутки, като бъркате постоянно.Наредете бисквитите в подходящ съд и ги напоете отново с 1/3 от портокаловия сок. Намажете ги със сместа от извара и оставете в хладилника да стегнат за 3-4 часа. Измийте ягодите и ги нарежете на парчета. Останалия портокалов сок смесете с конфитюра и изсипете върху ягодите.След като е бисквитения блат е стегнал, го покрийте с ягодовата смес. За аромат и свежест може да украсите отгоре с листата от мента.
0 коментара
fallback