fallback

Печена ябълка с аромат на бадеми

20 June 2008 09:15

Лек десерт на фурна, топящ се пухкав сняг от белтъци и не само

Необходими продукти2 ябълки4 ч.л. мармалад /шипков или портокалов/2 чаши ябълков сок2 яйчни белтъка2 с.л. кафява захар2 с.л. ситно нарязани бадеми /печени/Начин на приготвянеОбелете ябълките, разрежете ги на две половинки и ги почистете от сърцевината. Варете ги не повече от 10 минути в ябълковия сок, докато омекнат леко. Отцедете внимателно, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, и сложете в средата на всяка от тях по една лъжичка от мармалада.Включете печката да се загрява на 180оС, а през това време разбийте добре (по възможност с миксер) двата белтъка на сняг. Прибавете към тях кафявата захар и отново бъркайте – захарта трябва изцяло да се разтвори. Накрая сложете и бадемите в яйчената смес.Много внимателно, с помощта на лъжица, покрийте повърхността на ябълките с белтъците и след това сложете да се запекат за около 8 минути, докато покафенеят леко.
Сподели
0 коментара
fallback