fallback
Курабийки с морков и портокалови корички
13 October 2008 12:47Малки, печени удоволствия за сутрешната или следобедната закуска. Или просто за всеки път, когато ви си похапва нещо много вкусно
Малки хапки, изпълнени със сладникав, есенен вкус. Снимка: SVAP
Необходими продукти:2 с.л. настъргана портокалова кора1 ¼ ч.ч. настъргани моркови1 яйце1 ч.ч. мазнина (масло, маргарин или олио)1 ч.ч. захар (бяла или кафява)2 ½ ч.ч. (може и малко повече) брашно2 с.л. бакпулвер1 щипка сол½ ч.л. канелаНачин на приготвяне:Предварително загрейте фурната на 190 С и намазнете тънка тавичка за печене на курабийки.Разбийте на крем маслото и захарта.Добавете яйцето и портокаловата кора и разбъркайте добре.В отделна купа смесете брашното, солта, бакпулвера и канелата. Добавете маслената, кремовидна смес, както и настърганите моркови. Умесете тесто.Загребете от готовата смес с чаена лъжичка и нареждайте върху тавата за печене. Печете за около 12 минути или поне докато курабийките не покафенеят по краищата. Отлепете ги от тавата с шпатула, оставете ги да изстинат и са готови за хапване.
0 коментара
fallback