fallback

Тиквени сладки за Хелоуин

29 October 2008 11:29

Включете и малкия човек в приготвянето на тиквените сладки. Така де, все пак Хелоуин е по-скоро негов празник, отколкото ваш

Е, после по случай Вси Свети ще се наложи да направите основно почистване на кухнята. Снимка: SVAP

Необходими продукти:½ ч.ч. разтопено масло1 ¼ ч.ч. кафява захар2 яйца1 ½ ч.ч. печена или сварена тиква (смачкана на пюре)2 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно3 ч.л. сода1 ч.л. канела½ ч.л. индийско орехче½ ч.л. сол1/3 ч.л. джинджифил1 ч.ч. стафиди1 ч.ч. натрошени ядки (по желание)Начин на приготвяне:Загрейте предварително фурната на 180 С.В чаена чаша разбъркайте стафидите с 1 с.л. топла вода. Оставете ги да киснат така около 15 минути.Разтопеното масло смесете със захарта, докато не се получи лека и пухкава смес. След това постепенно прибавяйте разбитите яйца и пюрето от тиква.В отделна, по-голяма купа разбъркайте брашното, содата, канелата, солта и джинджифила. Прибавете тиквената смес и бъркайте най-малко 1 минута, докато всичко хубаво се смеси.Прибавете и стафидите и ядките.В тава постелете хартия за печене. Върху нея с помощта на лъжица наредете топчета от готовата смес. Печете около 15 минути, но внимавайте да не ги изгорите, защото ще станат много твърди.Оставете ги да се поохладят за минутка и ги отделете от хартията за печене с шпатулка.
Сподели
0 коментара
fallback