fallback
Най-желаният кекс. С кафе и шоколад
04 February 2009 12:35Домашен. С кафе. Полят с топяща се шоколадова глазура
Можете да го аранжирате и доувкосявате по свой вкус. Снимки: CB
Необходими продукти:1 ¾ ч.ч. пълнозърнесто брашно2 ч.ч. захар¾ ч.ч. неподсладено какао на прах2 ч.л. сода за хляб1 ч.л. бакпулвер1 ч.л. сол1 ванилия3 яйца1 ч.ч. прясно мляко1 ч.ч. сварено силно кафе½ ч.ч. мазнина (по избор)За глазурата:1/3 ч.ч. (70гр.) масло1 цял черен шоколад2 ч.л. от свареното кафеНачин на приготвяне:Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и поръсете с брашно съда, в който ще печете кекса.В по-голяма купа смесете брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвера и солта. Разбъркайте хубаво и направете дупка в средата.Вътре изсипете свареното кафе, млякото, яйцата и ванилията. Разбивайте с миксер на средна скорост в продължение на 2 минути. Изсипете в подготвения за печене съд.Печете около 30-40 минути. Проверете с бодване на клечка за зъби дали кексът е достатъчно изпечен. След като е готов, го оставете да се поохлади.Глазурата:Смесете маслото, шоколада (натрошен на блокчета) и кафето и ги сложете на водна баня, докато не се разтопят напълно. Разбъркайте и внимателно разнесете какаовата глазура върху кекса.
0 коментара
fallback