fallback

Най-вкусната бисквитена торта

23 February 2009 13:34

Малко бисквитено прегрешение за дните, в които сме си заслужили

Украсете и гарнирайте тортата с каквото ви хрумне. Снимка: AMY

Необходими продукти:2 пакета обикновени бисквитипрясно млякоЗа крема: 500 мл. прясно мляко100 гр. масло½ пакетче нишесте или пудинг1 с.л. брашнооколо 1 ч.ч. захарНачин на приготвяне:Кипнете млякото и добавете към него захарта. Разбърквайте докато захарта не се разтвори напълно. Добавете брашното и нишестето/пудинга/ и продължете да бъркате. След като се получи гладък крем, свалете съда от котлона и оставете сместа да изстине. Накрая разбийте пакетчето масло в крема с миксер на ниска скорост.На дъното на тавичка наредете пласт бисквити, които преди това сте потопили в прясно мляко. Отгоре намажете с пласт от крема и върху него започнете да редите втори пласт бисквити, отново топнати в мляко.Повтаряйте процедурата с бисквитите и крема до изчерпване на продуктите. Задължително обаче завършете с пласт крем. Поръсете с пудра захар и сложете тортата да престои в хладилник най-малко 12 часа.
Сподели
1 коментара
fallback