fallback
Пухкави еклери с ванилов крем
18 May 2009 12:13Бъдете послушни и не се изкушавайте с нищо през седмицата, а за уикенда си подарете порция домашни еклери
Десерт да послушници. Снимка: dreamstime
Необходими продукти: За самите еклери:1 ч.ч. вода½ ч.ч. олио1 ч.ч. брашно3 по-големи яйца (или 4 по-малки) За кремчето:½ л. прясно мляко5 пълни лъжици брашно7-8 лъжици захар50 гр. масло½ ч.ч. вода3 ванилииНачин на приготвяне: В дълбок съд поставете водата и олиото за тестото да заврат, след което добавете брашното и бъркайте няколко минути, докато сместа се сгъсти. Махнете от огъня и оставете да се поохлади.След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата. След всяко разбърквайте хубаво. Тестото трябва да се получава все по-гъсто и лепкаво.С лъжица загребвайте от тестото и редете тестени топчета в намазнена тава (или върху хартия за печене).Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 С фурна за около 30 минути.За да приготвите ваниловия крем, поставете на котлон да заври млякото, в което сте разтворили и захарта. Прибавете брашното, като преди това сте го размили леко с вода. Бъркайте сместа непрекъснато за няколко минути, прибавете маслото и бъркайте още малко. Накрая добавете и ванилиите.След като сте изпекли еклерите, ги оставете да поизстинат. Внимателно ги разрежете през средата и с малка лъжички ги пълнете с крем. Кремът директно залепва двете половини на еклера, така че няма опасност да се разтече навсякъде извън него.Готовите еклери се посипват с пудра захар, а могат да се украсят и тънки ивички течен шоколад.
0 коментара
fallback