fallback

Ледена динена наслада за горещи дни

10 July 2009 06:46

Най-вкусният летен плод може да се трансформира лесно в изкусителен леден десерт

Най-вкусният летен плод. Снимка:Dreamstime

Необходими продукти (за 4 порции):1 средно голяма диня, около 1.5 кг, обезсеменена и нарязана на кубчета100 г фина захарнастъргана кора от портокал и лимонсок от прясно изстискан портокал1 с.л. лимонов сокНачин на приготване:Пасирайте динята, докато стане на пюре. Сложете захарта в голяма купа и я смесете с настърганата кора от портокал и лимон. Разбъркайте добре и прибавете цитрусовия сок. Прибавете диненото пюре, като разбърквате непрекъснато, за да се разтвори захарта.Поставете сместа в достатъчно голяма пластмасова кутия и мушнете във фризера за около 3 часа, без да затваряте кутията.След това изсипете в купа и разбийте добре ледените парчета. Върнете обратно в камерата за още 2 часа, докато стегне отново.След замразителната процедура, десертът трябва да прекара поне 1 час в хладилника, за да омекне. За финал разбъркайте с вилица, сложете в десертни чаши или купи и консумирайте, преди да започне да се разтапя.
Сподели
0 коментара
fallback