fallback

Летен сладкиш с круши

06 July 2009 11:29

Мек и пухкав десерт с круши и бишкоти

Мек и пухкав десерт с круши, сладко и бишкоти. Снимка: dreamstime

Мек и пухкав десерт с круши, сладко и бишкоти. Снимка: dreamstime

Необходими продукти:4 средно големи крушиоколо 10 бишкоти100 гр. захар (или друг подсладител)400 мл. прясно мляко2 с.л. брашно4 яйца2 ванилии½ бурканче конфитюр от касис (или друг по желание)Начин на приготвяне:Нарежете крушите на парчета и ги сварете в половин литър вода, в която сте сложили 1 ванилия и 50 гр. захар.Отделно сгорещете млякото, като към него добавите 1 ванилия, останалата захар и брашното. Бъркайте на слаб огън, докато сместа не започне да се сгъстява.Оставете млечния крем да изстине и след това добавете жълтъците и разбитите на сняг белтъци.Дъното на форма за кекс или торта намажете с мазнина и наредете колкото са необходими бишкоти, за да го покрият.Предварително можете да ги топнете една по една в ½ ч.ч. вишновка, разредена с малко вода.Отгоре наредете парчетата сварена круша, а върху тях разнесете с лъжичка и конфитюра.Най-отгоре намажете с млечния крем и запечете сладкиша за около 30 минути на 180 – 200С.
Сподели Изпрати в Messenger
0 коментара
fallback