fallback

Пай с лайм от Скарлет Йохансон

09 July 2009 08:24

Десертът, който Скарлет обожава да си приготвя, когато не е на диета

Десертът, който Скарлет обожава да си приготвя, когато не е на диета. Снимка: dreamstime

Необходими продукти:За тестото200 гр. брашно1 с.л. захар100 гр. маслоледена вода (около 60-100 мл.)За крема200 гр. брашно4 жълтъка400 гр. подсладено кондензирано мляко150 мл. прясно изцеден сок от няколко лайма и настърганата им кораТопинг4 белтъка1-2 с.л. захарНачин на приготвяне:В подходяща купа смесете нарязаното на парчета масло и брашното, предназначени за тестото. Разбъркайте с миксер, докато не се получат трохи.Добавете захарта и водата и продължете да бъркате, до получаване на сравнително меко тесто.Разстелете го с точилка (може и с по-тънка бутилка) и го сложете на дъното на кръгла тавичка.Надупчете го с вилица, за да не се надуе и го изпечете на 180С за около 10-15 минути.Пригответе крема, като разбиете много хубаво жълтъците, добавите кондензираното мляко и кората и сока от зелените лимони.След като сте изпекли тестото и сте го оставили да изстине, намажете отгоре с крема. Разбийте захарта и белтъците за топинга на сняг. Сложете ги върху крема и изпечете пая на 150С за 15 минути.
Сподели
0 коментара
fallback