fallback
Шоколадов кейк без брашно и захар
24 August 2009 13:38Всички на диета могат да ликуват - вкусен кекс с глазура, без следа от тесто и бяла захар
Всички на диета могат да ликуват - вкусен кекс с глазура, без следа от тесто и бяла захар. Снимка: dreamstime
Винаги са ни изумявали рецептите за сладкиши без брашно и захар.Толкова безвкусно и странно звучи, че всеки път ни идва да се изсмеем.То бива диети, бива палачинки с овесени трици, но този вариант на обикновената рецепта за кекс изглежда почти невъзможен.И така всеки път, докато не пробваме въпросното диетично ястие и не се влюбим в него.Такъв е случаят и с този шоколадов кейк, който наши близки приготвиха, а ние със задоволство потвърдихме вкусовите му качества.Необходими продукти:За блата:2 ч.ч. смлени орехи1/3 ч.ч. неподсладено какао на прах1 ½ ч.л. сода ¼ ч.л. сол4 яйца½ ч.ч. разтопено масло1 ванилия½ ч.ч. водаподсладител (в зависимост какъв използвате, преценете колко трябва да сложите)За глазурата:1 ч.ч. извараподсладител1 ч.л. екстракт от ванилия1 с.л. какао на прах2 с.л. разтопено маслоНачина на приготвяне:Включете предварително фурната на 2000С. Намазнете подходяща тавичка – най-добре по-малък йенски съд.Смесете хубаво всички сухи съставки (смлените орехи, какаото, содата, солта, ванилията).Добавете към тях и всички останали течни съставки.Получената смес изсипете в общия съд и запечете за около 15 минути. Най-добре проверявайте с клечка за зъби и когато остане съвсем суха, значи блатът е изпечен.Оставете го да изстива.Пригответе глазурата като смесите всички съставки много хубаво. Намажете кейка отгоре и да ви е сладко.
1 коментара
fallback