fallback

Домашните браунита на една млада лондончанка

28 August 2009 13:49

Спомен за малко, вкусно и много шоколадово преживяване

Спомен за малко, вкусно и много шоколадово преживяване. Снимка: dreamstime

От последната ни разходка до Лондон (ама как звучи само) ни остана най-невероятния вкус на света. Или поне в света на шоколадовите кексове.Домашно приготвени браунита с аромат на какао, мекички отвътре, с парченца орехи и шоко глазура отгоре.Заговорихме се с момичето, което беше приготвило браунитата и след това ги продаваше на улицата върху сладурска светло синя покривка на каренца, и тя ни сподели тайната си.Рецептата е стара колкото баба й и всъщност я е научила именно от добрата стара женица.Сега ще я научите и вие.Необходими продукти:1 черен шоколад, надробен на блокчета1 ч.ч. масло5 яйца3 ч.ч. захар1 ванилиячаша и половина брашно1 с.л. солдве чаши орехи (по възможност печени)Начин на приготвяне:Загрейте предварително фурната.Разстопете на слаб огън шоколада заедно с маслото и ги оставете настрана.С миксер разбийте яйцата, захарта и ванилията. Добавете и шоколадовата смес, брашното и солта и продължете да разбивате. Накрай добавете и орехите.Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете до готовност около 34-40 минути.Изстудете кексчето и го нарежете на средно големи парчета. Можете да направите тънка глазура от течен шоколад и орехче за украса.
Сподели
3 коментара
fallback