fallback

Есенен чийзкейк с тиква

12 October 2009 14:25

Лесна, бърза и вкусна рецепта за настоящия сезон

Вкусно и леко Снимка: flickr

Необходими продуктиЗа основата:1 чашка обикновени смлени бисквити1 суперна лъжица захар4 супени лъжици масло или маргарин, разтопениЗа блата:240 грама извара500 грама печена тиква½ чаена лъжичка канела½ чаена лъжичка джинджифил½ чаена лъжичка стрито индийско орехче¼ чаена лъжичка сол2 яйцаЗа крема:2 чашки бита сметана2 супени лъжици захар1 чаена лъжичка ванилия на прах12 орехови ядкиНачин на приготвяне: Смесете съставките за основата, след което пресовайте с шпакла в 23-сантиметрова охладена тавичка за торта.За блата разбийте с миксер изварата и захарта в голяма дълбока купа, докато се получи еднородна смес. Добавете тиквата, подправките и солта. След което разбийте отново. Отделно разбийте яйцата и добавете и тях, след това разбъркайте. Излейте сместа върху пресованите бисквитени трохи в тавата за торта. Сложете да се пече на 150 градуса.Междувременно се заемете с крема. Смесете сметаната, захарта и ванилията и нанесете върху вече изпечения кейк. След това върнете във фурната за 5 минути. Охладете го и го оставете да престои в хладиник за 1 денонощие. Гарнирайте всяко парче с орехова ядка.
Сподели
0 коментара
fallback