Необходими продукти:

1 глава салата айсберг ( или 2 зелени салати)

150 – 200 гр сирене тофу

1 зелена ябълка

50 гр белени бадеми (настъргани)

балсамов оцет

зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Накъсайте салатата на едро в голяма купа. Добавете малко от бадемите, малко балсамов оцет, зехтин и сол на вкус. Отделете настрана.

Нарежете тофуто на по-едри квадратни парчета и го запечете съвсем леко в предварително нагрят тиган (за предпочитане с незалепващо покритие).

Нарежете ябълката на парчета, близки до големината и формата на парчетата тофу.

След това наредете парчетата ябълка и парчетата тофу едно върху друго, за да се получат нещо като едри хапки (или сандвичи) и забодете с клечка за зъби.

Вземете продълговати чинии, като от едната страна изсипете част от зелената салата, а от другата поставяте по един „сандвич“.

Останалата част от бадемите поръсете върху салатата за разкош.

Съвет: Ако сте фенове на сладко-солените вкусове, силно ви съветваме да загреете малко течен мед и да полеете малко върху сиренето и ябългата.