Продукти за 4 порции:
60 г кашу125 г минимоцарела1 зелена салата200 г чери домати2 авокадосокът на 1 лайм30 г натурален шоколад1 с. л. маслосолпрясно смлян черен пипер2 с. л. орехово олио½ връзка босилек
Начин на приготвяне:
Ядките се запичат в тиган без мазнина. Моцарелата се изцежда. Салатата се измива, подсушава се и се накъсва на парчета. Чери доматите се измиват, подсушават се разрязват на половинки. Двете авокадо се обелват, срязват се надлъжно на две и костилките се изваждат. Авокадото се реже на резени и веднага се залива с половината сок от лайм. Всички продукти се смесват и се разпределят в 4 чинии. За дресинга шоколадът се нарязва на ситно. В тенджера се стопява с маслото на слаб огън и се оставя леко да се охлади. Разбърква се с останалия сок от лайм, солта, пипера и ореховото олио.