fallback
Палачинки с пиле и сирене
13 December 2005 10:31За 6 порции
Съставки- 6 с.л. масло или маргарин- 1/3 чаша брашно- щипка сол- 2 чаши мляко- 1 чаша вода- 1 кубче пилешки бульон- ½ чаша настъргано швейцарско сирене, може да се зaмести и с топено сирене или по-мек кашкавал- ¼ чаша бяло вино- 2 с.л. накълцан магданоз- няколко капки чили /лютив/ сос- 100 гр. мариновани гъби – подсушени- 250 гр. замразен грах- 2 чаши нарязано пилешко или пуешко месо- ½ (или 2 с.л.) нарязана чушка - 12 палачинки- червен пипер сладъкПриготвяне За соса със сирене: в средно голям тиган разтопете маслото или маргарина. Разбъркайте брашното и солта. Добавете млякото, водата и прибавете кубчето пилешки бульон. Бъркайте на среден огън докато се сгъсти, като оставите леко да кипи. Гответе още 1-2 минути. Разбъркайте със сиренето, виното, магданоза и лютивия сос. Отделете настрана 1 чаша от соса. В останалото добавете изцедените гъби.За плънката: Пригответе граха по указанията на пакета и го изцедете добре. Смесете граха с пилешкото или пуешко месо, чушката и заделената 1 чаша от соса. Разстелете ¼ чаша от плънката върху всяка палачинка като оставяте ½ см около ръба й ненамазан. Навийте всяка на руло и подредете всички палачинки в тава със сгънатия край надолу. Полейте ги със соса от сирене. По желание може да поръсите отгоре с магданоз или с друг зелен зеленчук. Покрийте и печете 18-20 минути на 200°.
0 коментара
fallback