fallback

Салатено предястие от гъби

13 December 2005 13:33

Аламинут, подходящ за поднасяне като салата или предястие. Вкусна гарнитура за печено месо

СъставкиЗа 6 порции: 400 грама (култивирани) печурки 1/3 чаша червен винен оцет 2 чаени лъжици горчица 1 супена лъжица захар 200 грама маслини (най-подходящи са малки черни маслини) 1-2 нарязани домата 12 парчета печени патладжани Листа от босилек Приготвяне Сложете гъбите в голяма купа. Сложете оцета, горчицата, захарта и сол и пипер в буркан със завинтваща се капачка. Разклатете, докато съставките се смесят добре. Изсипете получения салатен сос върху гъбите и разклатете добре, за да покриете всички гъби със сместа. Покрийте и оставете за 30 минути гъбите да се маринират, като разбърквате на всеки 10 минути. Междувременно, изпечете патладжана. Точно преди да сервирате, добавете маслините, доматите, патладжана и листата босилек към гъбите, и леко разклатете, за да се смесят. Подправете със сол и пипер и сервирайте.
Сподели
0 коментара
fallback