fallback

Салата с извара по индийски

14 December 2005 09:43

Азиатска рецепта с кокос и извара

Съставки30 мл. (2 супени лъжици) настърган кокосов орех (продават се в пликчета на щанда за подправки)30 мл. (2 супени лъжици) топло мляко3 средно големи глави лук, нарязани на кръгчета2,5 мл. (1/2 кафена лъжичка) сол½ крехка зелена чушка, настъргана на ситно250 мл. (1 чаша) извара30 мл. (2 супени лъжици) лимонов сокчерен пипер на вкусПриготвяне Оставете кокосовите стърготини да киснат 30 минути в топлото мляко..Сложете в друг съд кръгчетата лук и ги поръсете със сол. Оставете ги да се изкиснат в разстояние от 30 минути. След изтичането на времето залейте с ледена вода, за да се отмие и разтвори солта. Извадете резенчетата лук и ги изцедете, като изстискате сока.Смесете всички продукти и ги объркайте добре. Оставете салатата да престои 30 минути преди да я сервирате.
Сподели
0 коментара
fallback