fallback

Зеленчукови кюфтета (за 4 порции)

16 December 2005 14:40

Леко и пикантно зеленчуково предястие, подходящо като бирено мезе.

Съставки500 г тиквички, 50 г масло, 1 ч.л/ горчица, 1\2 глава лук, 250 г картофи (сварени небелени) 6 с.л. олио 1\4 врьзка копьр 1 щипка индийско орехче (настьргано)300 г кисело мляко 2 скилидки чесьн 100 г диетична извара черен пипер, сол Приготвяне Обелете тиквичките и ги настьржете на едро ренде. Посолете ги и ги оставете да престоят 40 минути;Настьржете лука и го разбьркайте с размекнатото масло. Поръсете с черен пипер и оставете така сместа да отлежава;През това време обелете сварените картофи и ги настьржете на ситно ренде. Нарежете наситно копьра;Изстискайте добре тиквичките и ги сложете в дьлбока купа;Прибавете картофите и подправете с индийското орехче и копьра;Омесете всичко добре и с влажни рьце оформете кюфтета. Изпьржете ги до златисто в нагорещено олио;Обелете чесьна и го пресовайте. Разбьркайте го с киселото мляко, изварата и порьсете сьс сол на вкус;Разпределете кюфтетата и поднесете с млечния сос.
Сподели
0 коментара
fallback