fallback

Крем супа от карфиол и моркови

13 November 2006 17:05

Есенна и питателна зеленчукова супа, бърза за приготвяне

Продукти300 г карфиол
250 г моркови
300 г картофи.
дафинов лист
200 мл прясно млякомасло Начин на приготвянеКартофите и морковите се обелват и нарязват на едри парчета. Заливат се с вряща подсолена вода и се варят докато омекнат леко. След това във врящата вода се се добавя карфиолът и един дафинов лист и се вари, докато омекне леко карфиолът.
Когато зеленчуците се сварят, се отделя бульонът и се пасират на пюре с горещото прясно мляко и масло. Долива се бульонът от сварените зеленчуци, докато се получи желаната гъстота.
При поднасяне се поръсва с бял пипер или къри, по желание.
Може да се добави течна или заквасена сметана, разредена с прясно мляко
Ако не харесвате вкусът на карфиола, можете да го бланширате предварително (т.е. да го попарите с вряла вода и да го охладите след това със студена). Така няма да се усеща „зелевата“ му миризма. Рецептата е предоствена от БГКулинар
Сподели
0 коментара
fallback