fallback

Солен мус със скариди и авокадо

18 January 2007 12:13

Рецепта за лек крем за специални случаи

Рецептата, която ви предлагаме, е малко странна за вкусовете, с които сме свикнали. Солените кремове не са разпространени по нашите ширини, но пък на 2 000 километра оттук - във Франция, този мус е нещо обичайно. Престрашете се и опитайте. Необходими продукти2 авокадо6 големи скариди1 мандарина1 лимонсметанасол, пиперНачин на приготвянеИзстискайте сока от  мандарините и лимона в отделни съдове. Махнете черупките на скаридите, ако не са почистени и ги поставете в каната на кухненския робот. Прибавете сока от мандарините, малко сол и пипер. Включете робота и смесвайте докато се получи еднородна кремообразна маса. Изсипете в купа. Разбийте сметана и я прибавете внимателно към крема от скариди. Приберете съда в хладилника. Обелете авокадото и сложете месестата вътрешна част в миксера. Прибавете лимоновия сок и бъркайте докато се получи фино пюре. Прибавете сол и пипер на вкус. Разделете пюрето от авокадо в три чаши, а отгоре разпределете пюрето от скариди. Можете да украсите с малко сметана и портокалови корички.
Сподели
0 коментара
fallback