Рецептата, която ви предлагаме, е малко странна за вкусовете, с които сме свикнали. Солените кремове не са разпространени по нашите ширини, но пък на 2 000 километра оттук - във Франция, този мус е нещо обичайно. Престрашете се и опитайте.
Необходими продукти
2 авокадо
6 големи скариди
1 мандарина
1 лимон
сметана
сол, пипер
Начин на приготвяне
Изстискайте сока от мандарините и лимона в отделни съдове. Махнете черупките на скаридите, ако не са почистени и ги поставете в каната на кухненския робот. Прибавете сока от мандарините, малко сол и пипер. Включете робота и смесвайте докато се получи еднородна кремообразна маса. Изсипете в купа.
Разбийте сметана и я прибавете внимателно към крема от скариди. Приберете съда в хладилника.
Обелете авокадото и сложете месестата вътрешна част в миксера. Прибавете лимоновия сок и бъркайте докато се получи фино пюре. Прибавете сол и пипер на вкус.
Разделете пюрето от авокадо в три чаши, а отгоре разпределете пюрето от скариди. Можете да украсите с малко сметана и портокалови корички.
Солен мус със скариди и авокадо
18 януари 2007 12 13Рецепта за лек крем за специални случаи

Сподели
Коментари


Коментари
