2 домата
3 пресни гъби (можете да сложите и мариновани, ако пресните не са ви по вкуса)
глава лук
12 маслини без костилките
малко чесън
зелени подправки – босилек, магданоз
оцет
зехтин
пипер
Начин на приготвяне
Измийте доматите и гъбите и ги нарежете на кръгчета в голяма купа. Ако имате проблемен стомах, не слагайте гъбите, тъй като те затрудняват храносмилателния тракт.
Обелете и нарежете на ситно лука, чесъна и зелените подправки. Прибавете ги към доматите.
Нарежете маслините на кръгчета и сложете и тях в голямата купа.
Последното, което остава да направите преди да седнете на масата, е да разбъркате в отделен малък съд оцета, зехтина и пипера и да полеете салатата с дресинга.