fallback

Пролетна салата с ролца от раци

25 April 2008 08:18

Морско, пролетно, полезно, вкусно...

Не знаем за вас, но ние в Тялото го ударихме съвсем пролетно и захрупахме салатки като невидели. Ами така де, идват топли и „разголени” дни и е грехота в името на добрия външен вид да не се позаредим с малко витаминки.Ето една екзотична, полезна и много, много вкусна пролетна салата за всички почитатели на изискания вкус. Страхотна е за обяд (на спазващите диета препоръчваме да не я хапват за вечеря, заради картофите), както и за празничната великденска маса.Необходими продукти:200гр.    зелена салата 100гр.    пресен лук200гр.    ролца от раци1 бр.       домат150гр.    картофи2 бр.      яйца1 ч.л.      оцет20 гр.     краве маслощипка солдва резена зряло авокадо (по избор)Начин но приготвяне:1.Почистете салатата, нарежете я на едри парчета и я разстелете върху чиния.2.Ролцата от раци нарежете на парченца по около 3см и ги сложете във вряща, леко подсолена вода за 3 минути. Извадете ролцата и ги отцедете.3.Сварете яйцата – трябва да са твърдо сварени.4.Сварете и картофите, без предварително да ги белите. След това ги обелете и ги пасирайте, за да се получи пюре, в което сложете кравето масло и подсолете.5.Наредете върху марулите сварените ролца от раци, след което ги залейте с картофеното пюре.6.Подправете с оцет и поръсете отгоре със ситно нарязан лук.7.Гарнирайте с нарязано доматче и две резенчета авокадо.
Сподели
0 коментара
fallback