fallback
Черна есенна салата
23 September 2008 11:57Време е да се ориентираме към есенните зеленчукови ястия - здравословни и вкусни
Не се въздържайте от това така полезно бобено растение. Особено през есента. Снимка: SVAP
Необходими продукти:2 ч.ч. дребен черен боб1 ½ ч.ч. сладка (десертна) царевица2бр. по-дребни червени пиперки2 с.л. ситно нарязан червен лук2бр. зелен лук¼ ч.л. сушен риган1 щипка чесново брашно1 щипка червен пипероцет, зехтин, солНачин на приготвяне:От предната вечер накиснете боба във вода. На другия ден сменете водата му и го сложете да се вари , докато не омекне.Когато бобът е готов го разбъркайте хубаво с царевицата, ситно нарязаните пиперки, червения и зеления лук.Смесете в отделна купичка ригана, чесновото брашно, пипера, солта, 2с.л. винен оцет и 2с.л. зехтин. Изсипете този сос върху салата и разбъркайте всичко хубаво.
0 коментара
fallback