Необходими продукти:
2 ч.ч. дребен черен боб
1 ½ ч.ч. сладка (десертна) царевица
2бр. по-дребни червени пиперки
2 с.л. ситно нарязан червен лук
2бр. зелен лук
¼ ч.л. сушен риган
1 щипка чесново брашно
1 щипка червен пипер
оцет, зехтин, сол
Начин на приготвяне:
От предната вечер накиснете боба във вода. На другия ден сменете водата му и го сложете да се вари , докато не омекне.
Когато бобът е готов го разбъркайте хубаво с царевицата, ситно нарязаните пиперки, червения и зеления лук.
Смесете в отделна купичка ригана, чесновото брашно, пипера, солта, 2с.л. винен оцет и 2с.л. зехтин. Изсипете този сос върху салата и разбъркайте всичко хубаво.
Черна есенна салата
23 септември 2008 11 57Време е да се ориентираме към есенните зеленчукови ястия - здравословни и вкусни

Не се въздържайте от това така полезно бобено растение. Особено през есента. Снимка: SVAP
Сподели
Коментари


Коментари
