IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Черна есенна салата

23 септември 2008 11 57

Време е да се ориентираме към есенните зеленчукови ястия - здравословни и вкусни

Не се въздържайте от това така полезно бобено растение. Особено през есента. Снимка: SVAP

Не се въздържайте от това така полезно бобено растение. Особено през есента. Снимка: SVAP

Необходими продукти:

2 ч.ч. дребен черен боб
1 ½ ч.ч. сладка (десертна) царевица
2бр. по-дребни червени пиперки
2 с.л. ситно нарязан червен лук
2бр. зелен лук
¼ ч.л. сушен риган
1 щипка чесново брашно
1 щипка червен пипер
оцет, зехтин, сол

Начин на приготвяне:

От предната вечер накиснете боба във вода. На другия ден сменете водата му и го сложете да се вари , докато не омекне.

Когато бобът е готов го разбъркайте хубаво с царевицата, ситно нарязаните пиперки, червения и зеления лук.

Смесете в отделна купичка ригана, чесновото брашно, пипера, солта, 2с.л. винен оцет и 2с.л. зехтин. Изсипете този сос върху салата и разбъркайте всичко хубаво.

КоментариКоментари