Необходими продукти:
¾ ч.ч сурово кашу (разделено на половинки)
4 тънки филийки бекон
200гр. зелена салата
½ средно голяма жълта круша (ситно нарязана)
½ ч.ч. червено грозде (нарязано на половинки)
1 с.л. разтопено масло
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. къри
1 с.л. кафява захар
½ ч.л. сол
½ ч.л. лют червен пипер
За дресинга:
3 с.л. ябълков оцет
3 с.л. горчица със синап
2 с.л. мед
½ ч.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В напълно сух тиган сложете кашуто и на среден огън го препечете докато не придобие златисто кафеникаф цвят. Необходими са му около 5 минути. Изсипете кашуто в отделен съд и го оставете да изстива.
Върнете тигана на средно загрятия котлон и сложете вътре бекона. Печете докато хване коричка и от двете страни. Нужни са му около 7 минути. Извадете го внимателно от тигана с дървен прибор и също го оставете в отделен съд.
В средно голяма купа смесете маслото, розмарина, кърито, кафявата захар, солта, лютия пипер и печеното кашу.
В по-малка купичка смесете ябълковия оцет, горчицата и меда. Докато разбърквате постепенно прибавете и зехтина, а след него подправете със сол и черен пипер.
В купа за салата сложете нарязаните зелена салата, круша и грозде, подправете с дресинга, наредете отгоре бекона, а най-накрая посипете със сместа с кашуто.
Сладко-солена салата с кашу
18 ноември 2008 14 05Необикновено предястие с грозде, круша, кашу и зелена салата

Новото есенно кулинарно изкушение. Снимка: SVAP
Сподели
Коментари


Коментари
