fallback

Сладко-солена салата с кашу

18 November 2008 14:05

Необикновено предястие с грозде, круша, кашу и зелена салата

Новото есенно кулинарно изкушение. Снимка: SVAP

Необходими продукти:¾ ч.ч сурово кашу (разделено на половинки)4 тънки филийки бекон200гр. зелена салата½ средно голяма жълта круша (ситно нарязана)½ ч.ч. червено грозде (нарязано на половинки)1 с.л. разтопено масло1 ч.л. розмарин1 ч.л. къри 1 с.л. кафява захар½ ч.л. сол½ ч.л. лют червен пипер За дресинга:3 с.л. ябълков оцет3 с.л. горчица със синап2 с.л. мед½ ч.л. зехтинсол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне:В напълно сух тиган сложете кашуто и на среден огън го препечете докато не придобие златисто кафеникаф цвят. Необходими са му около 5 минути. Изсипете кашуто в отделен съд и го оставете да изстива.Върнете тигана на средно загрятия котлон и сложете вътре бекона. Печете докато хване коричка и от двете страни. Нужни са му около 7 минути. Извадете го внимателно от тигана с дървен прибор и също го оставете в отделен съд.В средно голяма купа смесете маслото, розмарина, кърито, кафявата захар, солта, лютия пипер и печеното кашу.В по-малка купичка смесете ябълковия оцет, горчицата и меда. Докато разбърквате постепенно прибавете и зехтина, а след него подправете със сол и черен пипер.В купа за салата сложете нарязаните зелена салата, круша и грозде, подправете с дресинга, наредете отгоре бекона, а най-накрая посипете със сместа с кашуто.
Сподели
0 коментара
fallback