fallback
Френска салата със спанак
15 January 2009 10:07Хрупкава, зелена, с яйчица и изпечен хрупкав бекон - перфектният обяд, перфектната вечеря
Не се плашете от бекона - изпечен той става истински приятел на здравословното хранене. Снимка: AMY
Необходими продукти:4 бр. рохко сварени яйца8 тънки лентички беконоколо 4 шепи пресен спанак¼ гл. стар лук6 с.л. ябълков оцет3 с.л. лимонов сок2 скилидки чесън щипка пипер сол на вкусНачин на приготвяне:Изпечете бекона във фурна, докато не покафенее леко. Така „ще го изцедите“ от излишното количество мазнина и ще си направите вкусен и хрупкав беконов чипс.В подходяща купа за салата смесете добре измития и нарязан на не много дребно спанак, рохките яйца (обелени и цели) и нарязания лук.В отделна купичка разбъркайте съвсем малко количество зехтин с оцета, лимоновия сок, счукания чесън и черния пипер.Излейте готовия дресинг върху салатата.
0 коментара
fallback