fallback

Спаначено-ягодова салата по калифорнийски

05 May 2009 11:22

Комбинацията от ягоди и спанак е на пръв поглед странна, но всъщност е много свежа и вкусна

Не изглежда ли неустоимо вкусно? Снимка: Dreamstime

Колкото по-странни вкусове се съчетават, толкова по-добре. Особено когато готвенето на "обикновените" неща не ти е първа страст. След като слагахме резенчета портокали в зимните салати, защо да не слагаме ягоди в летните.Разберете ни, много ни се доядоха ягоди, след като се намазахме с онази маска за лице. Сигурни сме, че и с вас е така. И за да утолим всеобщия нарастващ апетит към мъничкото червеничко плодче, и в същото време да не прекаляваме с калориите, ви предлагаме една изключително нетрадиционна салата от ягоди и спанак. Не се плашете, много е вкусна! И на всичкото отгоре идва от кухнята на Калифорния. Необходими продукти (за 4 порции)50 г. пресни бадеми225 г. свеж спанак450 г. узрели ягоди1 връзка копърЗа дресинга:прясно изстискан сок от портокал1 с.л. лъжица горчица2 с.л. зехтин1 с.л. ябълков оцетсол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне:Запечете бадемите за около 7 минути, като внимавате да не ги изгорите. Измийте добре спанака, ягодите и копъра, нарежете ги и сложете в голяма купа. Прибавете и приятно запечените бадеми.  Най-добре ягодите да са нарязани на две. За да приготвите дресинга, смесете всички продукти в съд с похлупак и разтърсете силно. Накрая сипете дресинга върху продуктите в купата, разбъркайте и консумирайте с приятели.
Сподели
0 коментара
fallback