fallback

6 варианта на таратора за отлично лято

29 May 2009 08:24

Голямата халба с таратор и лед е разхлаждащо и хранително удоволствие за всяка голяма жега

Проявете малко въображение и в приготвянето на таратор. Снимка: dreamstime

Запазена марка на лятото са не само пясъчните партита, златистият тен и динята.Голямата халба с таратор и лед е разхлаждащо и хранително удоволствие, което за много жени е и диетично спасение за лятната фигура.Тараторът обаче може да се приготви по няколко различни начина, макар че не можем толкова лесно да заменим добрата, стара и много водна краставица.И все пак, ако сте решили да изпробвате тараторените ни варианти, на драго сърце ще ви ги споделим.Към основните съставки - кисело мляко, малко водичка, счукан чесън, орехчета, копър и сол, можете да добавите ситно нарязана маруля.Още по-интересно става когато зеленчукът в лятната млечна супа е настърган морков или репичка.За любителите на мляко и яйца по всяко време на денонощието (тук си имаме такъв) предлагаме таратор с настъргани твърдо сварени яйца.Ако искате да си направите таратор по Жътварски, добавете към традиционната рецепта с краставици и настърган на дребно домат. Най-новото попълнение към летните ни разхлаждащи напитки е Шейк-таратор, чийто съставки са същите като при обикновения, но краставицата се смила на каша в блендер.Разбъркайте хубаво с мляко, вода, сол и чесън на прах, сложете няколко ледчета в чашата и задължително сламка.
Сподели
1 коментара
fallback