Необходими продукти:червени чушкисолпатладжантиквички100 г гъби4 франзелиняколко листа зелена салатавръзка босилекпрясно смлян черен пипер Зеленчуците се измиват. Чушката се реже на четвъртини, почистват се семките. Реже се на ленти и се бланшира във вряща вода.Тиквичката и патладжанът се почистват и режат на тънкъ кръгчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват. Франзелите се разрязват на половина и се намазват с масло. Сега е моментът фурната да се загрее.Салатата и босилекът се измиват, подсушават и накъсват на големи парчета. Разпределят се върху хлебчетата.Зеленчуците се слагат в тава с хартия, пекат се на сгорещена фурна не повече от 15 минути, като се обръщат. Първи ще са готови гъбите, след около 8 минути.Запечените зеленуци се смесват с няколко парченца масло, посоляват се и се разпределят върху долната част на хлебчетата, слага се и горната част.И всичко е готово за сервиране и консумация.
fallback
Идеалната парти рецепта
16 April 2011 07:00А защо не и за пикник?
Снимка: Dreamstime
0 коментара
fallback