Продукти за 24 броя:
1 голям патладжан
125 гр маслинова паста
150 гр сирене маскарпоне
1/2 ч.л. лют сос
сол
800 г тесто за пица
брашно (за работния плот)
мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
Патладжанът се измива и подсушава. Реже се надлъжно на тънки филии. Олиото се загрява в тиган.
Резените патладжан се запържват до светлокафяво от двете страни. Изваждат се от мазнината и се изцеждат върху кухненска хартия.
Фурната се загрява на 200 С. Маслиновата паста се смесва с маскарпонето и лютия сос и се посолява.
Тестото за писа се разделя на четири части. Всяка се разточва върху работния плот на кора с големина 25х25 (приблизително).
Всяка кора се намазва равномерно с маслиновата паста, а отгоре се поставят патладжаните.
Корите се навиват и се режат на 6 парчета. Рулцата се подреждат в намазнена тава. Пекат се в гореща фурна около 20 мин. до златисто.
Bon Appetit!
Рецептата е от книгата "Парти рецепти" на ИК "Gourmet"