IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Домати, пълнени с Моцарела

7 юни 2011 14 20

Класика в жанра за лятото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

8 големи домата

200 г сирене Моцарела

50 г настърган Пармезан

1 яйце

1 жълтък

1 супена лъжица галета

¼ чаена лъжичка пипер кайен

2 супени лъжици нарязан див чесън

8 листа босилек

1 супена лъжица зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Отрежете горната част на доматите и издълбайте вътрешността им. Посолете ги и ги обърнете, за да изтече излишния сок.

Вътрешността им претрийте през сито и я разбъркайте със ситно нарязаното сирене Моцарела, дивия чесън, яйцето, жълтъка, пипера кайен, галетата и половината от сиренето Пармезан.

Посолете на вкус. Напълнете доматите с тази плънка. Покрийте ги с шапчиците. Върху всеки домат сложете по листо босилек.

Пригответе 8 квадратни парчета алуминиево фолио, намажете ги със зехтин и върху всяко сложете по един пълен домат.

Отгоре поръсете доматите с останалия Пармезан и ги увийте във фолиото. Сложете ястието в тавичка да се изпече в предварително нагрята фурна (около 200 градуса) за около 15-20 минути.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари