Необходими продукти:
8 големи домата
200 г сирене Моцарела
50 г настърган Пармезан
1 яйце
1 жълтък
1 супена лъжица галета
¼ чаена лъжичка пипер кайен
2 супени лъжици нарязан див чесън
8 листа босилек
1 супена лъжица зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на доматите и издълбайте вътрешността им. Посолете ги и ги обърнете, за да изтече излишния сок.
Вътрешността им претрийте през сито и я разбъркайте със ситно нарязаното сирене Моцарела, дивия чесън, яйцето, жълтъка, пипера кайен, галетата и половината от сиренето Пармезан.
Посолете на вкус. Напълнете доматите с тази плънка. Покрийте ги с шапчиците. Върху всеки домат сложете по листо босилек.
Пригответе 8 квадратни парчета алуминиево фолио, намажете ги със зехтин и върху всяко сложете по един пълен домат.
Отгоре поръсете доматите с останалия Пармезан и ги увийте във фолиото. Сложете ястието в тавичка да се изпече в предварително нагрята фурна (около 200 градуса) за около 15-20 минути.