IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Магданозени кюфтенца

26 юли 2011 09 48

Вкусни и пълни с енергия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

5 връзки магданоз

1 ч.ч. oриз

1 яйце

100 г извара

2 стръка пресен лук

3 с.л. брашно

2 ч. л. Универсална зеленчукова подправка

1 яйце и брашно за паниране

олио за пържене (по възможност царевично)

кисело мляко

пресен чесън

Начин на приготвяне:

Лукът и магданозът (без най-дебелите връзки) се нарязват на ситно.

Оризът се сварява с 600 мл вода и 1 ч.л. Универсална подправка.

Още топъл се смесва с магданоза и лука.

Добавят се всички останали продукти и се замесва „каймата" за кюфтенцата.

Оформят се 12-14, които се овалват в брашно, после се потапят в разбитото яйце и се изпържват от двете страни в загрятото олио.

Поднасят се с киселото мляко и ситно нарязания чесън.

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

daniextracarn ( преди 14 години )
soraia ( преди 14 години )
А бе щом не е месце не ми го хвалете!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар