Необходими продукти:
5 връзки магданоз
1 ч.ч. oриз
1 яйце
100 г извара
2 стръка пресен лук
3 с.л. брашно
2 ч. л. Универсална зеленчукова подправка
1 яйце и брашно за паниране
олио за пържене (по възможност царевично)
кисело мляко
пресен чесън
Начин на приготвяне:
Лукът и магданозът (без най-дебелите връзки) се нарязват на ситно.
Оризът се сварява с 600 мл вода и 1 ч.л. Универсална подправка.
Още топъл се смесва с магданоза и лука.
Добавят се всички останали продукти и се замесва „каймата" за кюфтенцата.
Оформят се 12-14, които се овалват в брашно, после се потапят в разбитото яйце и се изпържват от двете страни в загрятото олио.
Поднасят се с киселото мляко и ситно нарязания чесън.