IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Италианска фокача с масини и домати

24 септември 2011 05 37

Ако е хлаб, да е италиански...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

400 г брашно

1 ч.л. сол

10 г суха мая

1 ч.л. кафява захар

1 с.л. мащерка

200 мл хладка вода

4 с.л. зехтин

30 г черни маслини

30 г зелени маслини

50 г сушени домати в зехтин

1 жълтък

Начин на приготвяне:

Първо, смесете в дълбок съд брашното, солта, маята, мащерката и. Направете кладенче и в него се налейте 200 мл хладка вода и зехтина.

Месете докато се получи еластично тесто. Добавете маслините (черните - ситно нарязани, а зелените - на шайби) и ситно нарязаните домати (добре е да се накиснат в зехтин с малко вода поне няколко часа по-рано).

Оформете тестото на топка и го оставете в покрит намаслен съд за час и половина на топло.

Обемът трябва да се увеличи два пъти. След като втаса, го омесете още веднъж, разделете го на две части, оформете на няколко хлебчета и го оставете да втасва на топло още 45 минути.

Хлебчетата намажете с жълтъка и се печете 40 минути в предварително затоплена фурна на 200 градуса по Целзий.

Автор - снимка

КоментариКоментари