IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миди с гъбен сос

25 септември 2011 10 30

Чудесно ястие за неделната трапеза

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

1 кг изчистени миди

1 глава лук

200 г гъби

1 ч.ч. вино

2 с.л. брашно

4-5 зърна черен пипер

масло

лимонов сок

Начин на приготвяне:

Пуснете мидите във вряща вода заедно със ситно нарязания лук и черния пипер.

Задушете в малко масло нарязаните на ивички гъби.

Отделно запържете брашното в 2 с.л. масло, след което го залейте с виното и водата, в която са врели мидите.

След като сместа заври, изсипете отцедените миди, гъбите, посолете и подправете с лимонов сок на вкус.

Разбърайкте леко и оставете ястието да ври още 5-6 мин.

Автор - снимка

КоментариКоментари