fallback

Зелник с печени кори

13 December 2005 10:44

Зимна рецепта

Зелник с печени кори

Съставки1300 гр кисело зеле700 гр брашно тип 500200 мл олио1 с.л. оцетПриготвяне 1.От брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и хладка вода, колкото е необходимо(около 1 ч.ч.) се замесва меко тесто2.Тестото се разделя на 12 топчета, които се покриват с кърпа и се оставят за 20-30 мин3.От всяко топче се разточва тънка кора, която след това се запича в суха тава на котлона4.Прави се плънка: киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио5.В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио6.Последната кора се наръсва само с олио7.Зелникът се пече в умерена фурна8.Изпечения зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне.
Сподели Изпрати в Messenger
0 коментара
fallback