Необходими продукти:
1 консерва риба тон филе в собствен сос, отцедена
50 грама целина, нарязана на дребно
50 грама моцарела, нарязана на ивички
50 грама обезмаслено и обезсолено сирене
1 супена лъжица лимонов сок
3 пълнозърнести кръгли хлебчета, разрязани на половинки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180.
Mеждувременно в голям тиган с незалепващо дъно сложете целината и лука на слаб огън докато омекнат. Добавете сирената, рибата и лимоновия сок, разбъркайте добре и задръжте само до затоплянето им.
Издълбайте средната част на хлебчетата доколкото е възможно и напълнете всяка половина с 1/6 от сместа. След това ги подредете в тава и ги запечете за 10-ина минути във фурната.
Лесно можете да превърнете хлебчетата и в обедно хапване, гарнирано със свежа салатка.