fallback

Варианти за закуска с овесени трици

29 June 2009 13:55

Лично опитахме различни рецепти с трици и вече си имаме някои фаворити

Най-хитрото в готвенето с трици е, че те съвсем спокойно могат да бъдат превърнати в полезен и диетичен заместител на брашното. Снимка: dreamstime

Никога не сме били привърженички на стриктните диетични режими. По-скоро се стараем да се храним разнообразно, ограничавайки някои опасни за фигурата храни като хляб, мазно и сладко, да спортуваме възможно най-редовно, да пием вода и да си глезим самочувствието.Не може обаче да не ни направи впечатление нарастващата вълна от почитателки на режима на Пиер Дюкан. Успоредно с нея развива се и една мания по овесените трици, в която реално няма нищо деструктивно, дори напротив.Лично опитахме различни рецепти с трици и вече си имаме някои фаворити. Ето ги накратко, по-долу.Млечно кремче с канела8 с.л. овесени трици3 с.л. пшенични трици1 л. прясно мляко2 яйцатечен подсладител (може и с мед или кафява захар)канелаЗагрейте млякото, в което сте сипали подсладител и двата вида трици. Дръпнете от котлона.В отделна купичка разбийте яйцата и на тънка струйка ги изливайте в млякото, като през това време бъркате енергично.Отново върнете на котлона и бъркайте, докато не се получи гъста каша. Добавете малко канела и разсипете кашата в отделни чаши. След като се поохлади е готова за хапване.Бисквити от трици3 с.л. овесени трици3 яйца2-3 с.л. течен подсладител½ пакетче бакпулвер и 1 ванилияРазбийте белтъците на сняг, добавете подсладителя, триците, разбитите жълтъци, които сте разредили с 2-3 с.л. вода и бакпулвера (можете в него предварително да сложите 2-3 капки оцет). Всичко това разбъркайте хубаво с лъжица.На дъното на тава сложете хартия за печене и отгоре изсипвайте с лъжица от сместа, оформяйки не много големи кръгчета. Печете до готовност в предварително загрята на 160-170С фурна.Баница с трици1 малко пакетче овесени трици (от 200 гр.)1 ч.ч. кисело мляко2 яйца200 гр натрошено сирене1 ч.л. сода бикарбонатВсички съставки се разбъркват добре, изсипват се в тава, на дъното на която сте сложили хартия за печене, за да не залепва, и се пече на 180 С.
Сподели
0 коментара
fallback