fallback

Чай масала

24 October 2007 12:59

Ароматен чай с много подправки, мед и мляко

Съставки:

30гр. кардамон 30 гр. канела20 гр. джинджифил20 бр. карамфил 25 гр. кориандър50 гр. черен чай 3 литра мляко 250 гр. мед или кафява захарчерен пипер2 литра вода

Приготвяне:

Кардамонът се счуква (приблизително около 30 гр. за 5 литров съд) като количеството кардамон и канела, които се слагат е еднакво. Канелата се начупва хубаво. Най-добре е джинджифилът да е пресен, но при липса на такъв, може да използвате и сух. Пресният джинджифил се настъргва или нарязва на малки парченца, приблизително около половината от количеството на сложения кардамон. Ако имате сух, се разчупва на малки парченца.

Сподели
0 коментара
fallback