fallback

Cuando tomas tu cafe*

10 October 2008 09:07

Пет ароматни рецепти за кафе, преливащи в себе си мляко, бренди, шоколад и череши

Кафе, канела, курабии и плодове...Ммм... Снимка: AMY

„Когато пиеш кафето си, го пий с канела“-това ще чуете, ако посетите някоя ароматна кафетерия в Куба или Испания. Ние ще добавим – пий го в красива чаша, с малко кафява захар и много въображение.Избрахме пет рецепти, преливащи в себе си мляко, бренди, мек шоколад и череши. А лимоновите и портокаловите корички оставяме да ни напомнят за отминалата лятна свежест.И ако не сте стигнали все още до гореща Куба и чувствена Испания, си пуснете NOHA, които ще ви изпеят същите думи - „Когато пиеш кафето си, го пий с канела“. Горещо алкохолно капучино½ ч.ч. кафе 1 к.ч. прясно мляко 1 ч.л. какао на прах10гр. червен ром10гр. брендиСмесете съставките и загрейте напитката.Ледено кафе с карамел /за двама/3 ч.ч. лед1 ½ ч.ч. студено кафе½ прясно мляко½ кафява захар2 с.л. карамелен сироп 1 ч.л. разтопен шоколад¼ ч.л. сол1 ванилияВ блендер разбийте кафето, млякото, захарта, карамеления сироп, шоколада и солта. След това прибавете ванилията и леда и продължете да разбивате, но на по-висока скорост, до получаване на кремовидна течност.Кафе фламбе/6 порции/1 ч.ч. бренди3 с.л. захар1 ч.л. настъргана портокалова кора½ ч.л. настъргана лимонена кора6 зрънца бахар1 канелена пръчица1 ванилия 2 ½ ч.ч. двойно кафе /топло/Затоплете брендито, захарта, портокаловата и лимонената кора, бахара, канелата и ванилията в подходящо канче.Когато тази смес се стопли я изсипете в огнеупорна купа. Внимателно запалете течността и я оставете да гори около минутка. През това време на съвсем тънка струйка изсипвайте кафето в горящото бренди.Разпределете в 6 чаши и гарнирайте с бита сметана.Кафе-сладкиш½ ч.ч. кафе /горещо/2 с.л. разтопен шоколад1 с.л. сок от черешов компотбита сметанашоколадови пръчицичерешки от компот /може и сиропирани/В голяма, порцеланова чаша смесете кафето, черешовия сок и разтопения шоколад. Разбъркайте хубаво и украсете с бита сметана, поръсете я с шоколадовите пръчици и колкото пожелаете черешки.Пунш с кафе и яйца4 яйца4 с.л. захар50 мл. студено кафе50 мл. студено прясно млякоиндийско орехче за ароматРазбийте яйцата и захарта, смесете ги с кафето и млякото и продължете да разбивате. Сервирайте в изстудени чаши и леко поръсете с индийското орехче.И преди да ви оставим да приготвяте следобедното си кафе, имайте предвид, че канелата и чилито в кафето са силни афродизиаци. Да си намерите подходяща компания. *Когато пиеш кафето си
Сподели
1 коментара
fallback