fallback

Черно мохито

21 July 2009 07:16

Новата лятна страст ще бъде в черно

Къпини и грейпфрут придават специфичния и по-изискан вкус на черното мохито. Снимка: dreamstime

Необходими съставки:щипка ментови листаняколко пресни къпини1 ч.л. кафява захар1 ч.л. кристална бяла захарсок от изстискан лимонводка с плодов вкус (най-подходяща е с вкус на грейпфрут)къпинов ликьормалинов ликьорсода Начин на приготвяне:Във висока чаша са слагат 6 листа мента, 4 къпини, кафявата и кристалната захар. Всичко това се намачква хубаво и в чашата се налива 50 гр. лимонов сок и по 20 гр. от водката и двата ликьора. Разбърква се добре с дълга лъжица или сламка. Чашата се напълва с лед, долива се малко сода и се украсява с ментови листа и къпини.
Сподели
2 коментара
fallback