PDA

View Full Version : Запек! :(


Страници : 1 2 [3]

apoklistika
5th May 2009, 01:46
Смени го с кефир, и той се намира из немските магазини. Активията е боклук.

gerenceto1
5th May 2009, 05:11
Активията в България е боклук, но в Германия обикновено не допускат издънки на пазара за хранителни стоки.

apoklistika
5th May 2009, 11:20
Навсякъде е боклук активията, повярвай ми, живяла съм и в Германия достатъчно дълго, състава й е един и същ навсякъде, не ми се обяснява сега, ама като за начало е бъкана с нишесте :)

stelchi
5th May 2009, 13:53
Ами не знам боклук ли е, не е ли, но ми помага- говоря за малките кофички, които са по 4 в опаковка с различни вкусове. Иначе май нищо друго не е в състояние да ми помогне, освен разхлабителните, но пък тях вземам мнооооого рядко.
P.S. ще взема да пробвам туй киви :roll: , кефира ми е отвратителен на вкус :(

dimitriq76
5th May 2009, 13:56
Аз ползвам един чай който се казва майчин лис и пия хранителна добавка ленено семе

stelchi
5th May 2009, 14:33
Проблема при мен е, че и съм малко мързеливичка що се отнася до цели приготовления, чайчета, отвари и т.н. Тоест търся нещо лесно и бързо :D

apoklistika
5th May 2009, 14:43
Стелчи, кефира не е от най- приятните неща, но е много полезен и богат източник на полези бактерии, дрожди и пробиотици. Регулира много добре стомашната флора и храносмилането и има много ниско съдържание на лактоза, за разлика от киселото мляко например и други такива производни. Насили се, след няколко дни се свиква с вкуса, не е толкова по- различен от киселото мляко :)

stelchi
5th May 2009, 14:47
Стелчи, кефира не е от най- приятните неща, но е много полезен и богат източник на полези бактерии, дрожди и пробиотици. Регулира много добре стомашната флора и храносмилането и има много ниско съдържание на лактоза, за разлика от киселото мляко например и други такива производни. Насили се, след няколко дни се свиква с вкуса, не е толкова по- различен от киселото мляко :)

А дали след като по-късно спра кефира, ще се появи проблема пак, или флората ми ще е нормализирана завинаги? Ако ще се оправя завинаги( или поне за дълго), да взема да се прежаля :roll:

apoklistika
5th May 2009, 14:57
Аз последнит три месеца откакто забременях спрях да го пия, защото почна много да ми се гади от всичко млечно и засега нямам проблеми с ходенето до тоалетна :)

stelchi
5th May 2009, 15:08
Ясно, благодаря :) Между другото по време на цикъл си ходя съвсем нормално, че и по 2 пъти на ден ! Странно :roll:

apoklistika
5th May 2009, 15:15
Съвсем между другото, и аз съм така, да не кажа, че и на разстройство ме избива даже :biggrin:
Много ме притесняваше да не взема да се спичам, както обикновено се случва по време на бременност, но засега всичко е ок. Освен кефира, мога да ти препоръчам и още една гадост, с която да го смесваш- овесени трици (важно- непременно трици, не ядки, те нямат същия ефект)- доста са гнусни на вкус, но двете в съчетание чудеса правят и триците са не по- малко полезни, имат високо съдържание на баластни вещества и фибри, чистят червата от боклуците, регулират работата на стомаха, бе много благинки има :lol: )

Мария Василева
5th May 2009, 16:21
Аз ползвам един чай който се казва майчин лис и пия хранителна добавка ленено семе
Майчин лист е другото име на сената, а тя не е за препоръчване..(поне не за дълго. И аз съм я пила преди). От нея и боли стомаха.
Всичко друго споменато е отлично - кефир, ленено семе (като добавка може би олио), овесени трици и кивито. :2043:

baba Gicka
5th May 2009, 17:09
Момичета, прочетох тук че пиете кефир. Има ли го в България, че като се замисля май не съм срещала по магазините.

stelchi
5th May 2009, 17:34
Момичета, прочетох тук че пиете кефир. Има ли го в България, че като се замисля май не съм срещала по магазините.

Aз досега само в чужбина съм го засичала, но може да го има и в Бг и просто да не съм обърнала внимание.

apoklistika
5th May 2009, 17:37
Няма по магазините, доколкото знам, но някои мацки си отглеждат сами- не е трудно- купуваш си кефирна гъба, слагаш я всеки ден в прясно мляко и на другия ден имаш кефир :)

aniK
5th May 2009, 21:10
Момичета, прочетох тук че пиете кефир. Има ли го в България, че като се замисля май не съм срещала по магазините.

Тъкмо и аз да питам и дочетох темата :) Пила съм кефир едно време в Съветския Съюз и помня, че много ми хареса . Сега ако и някоя мацка с гъба се обади, ще е супер!!!

Mena
5th May 2009, 23:01
Anik, Апо е абсолютно права за кефира, от началото на декември всеки ден си правя домашен и съм доволна :lol:
Ако не си намериш дотогава мога след около месец да ти дам от кефирната си гъба, защото тъкмо подарих на приятелка и трябва да я изчакам пак да се увеличи достатъчно.

gerenceto1
6th May 2009, 05:57
а има ли откъде да си купя кефирена гъба ?? Има ли по магазините, аптеките.... :?

aniK
6th May 2009, 08:35
Mena, БЛАГОДАРЯ!!! Ако не намеря, ще се възползвам от предложението ти :1219: В прясно мляко от магазина ли я слагате или в домашно? Дали ще "се хване" в купешко :2045:
Апо, хубаво е, че нямаш проблем с WC-то :2003: Аз бях с нисък хемоглобин през бременността, но не пих желязо, за да не ме сполети това злощастие :?

apoklistika
6th May 2009, 10:05
Хваща се във всякакво, аз съм правила в купешко известно време, после ме домързя съвсем и почнах да си купувам готов кефир.
Иначе имаше един сайт, където може да се поръча, под названието "тибетска гъба" обаче, което е същото- на тоя сайт бая глупости пише едва ли не лекува всичко :lol: тъй че по- хубу не четете :lol: но за това, за което на вас ви трябва, гарантирам действието :)
Ани, моя хемоглобин е почти на долната допустима граница, ама аз още се ослушвам да видим на следващите изследвания какво ще покаже- не мога да си го обясня просто- аз ям предимно само зелении и червено месо, ама явно без допълнително желязо няма да стане... жалко, че черен дроб, който иначе ми присъства неизменно в менюто, не мога да нагъвам заради вит. А пък там...

aniK
6th May 2009, 11:27
оооо, тази гъба ли била... :2014: Такава мисля, че мога да намеря. Едно време майка ми я ползваше. От къде да знам, че полученото мляко е кефир :oops:
Бебешончето ти изсмуква желязото :bebe: Ако хептен паднеш под нормата, вземи няколко таблетки желязо да го вдигнеш малко (дано не ти се повръща от тях) :sick: До края хемоглобинът все ще пада, но ще го крепиш :2043: :)

stelchi
6th May 2009, 13:39
Само за протокола-вчера след като Апоклистика ми каза за кефира тук, отскочих до магазина и си взех. Пих малко и не след дълго О ЧУДО! :2013: Днес повторих и пак подейства.. така че първо искрени благодарсности Апо и второ- кефирът има ефект ( вече и от собствен опит)

Мария Василева
6th May 2009, 15:09
Пих малко и не след дълго О ЧУДО! :2013: Днес повторих и пак подейства.. така че първо искрени благодарсности Апо и второ- кефирът има ефект ( вече и от собствен опит)
:lol: :lol: Радвам се за теб, stelchi! Бързо действаш.
От кой магазин го взе?

stelchi
6th May 2009, 16:06
Мерси Миме :) Аз съм в Германия сега, за мой късмет, тук се продават във всеки хранителен магазин. Иначе в Бг както казаха мацките ще трябва с гъба да го правим.

apoklistika
7th May 2009, 10:32
Радвам се, че ти е помогнало :)
И на всички, които са забравили, да напомня и нещо много отдавна обсъждано-Oxy powder върши удеса не само за ходенето до тоалетна- положителните ефекти са много :wink:

lora2155
8th May 2009, 09:41
Нямах време да прегледам цялата тема но ми стана интересно за това което коментирате последно.

Последното което открих аз за проблема си и съм супер доволна а може да се пие и по време на бременност /което е :D/ е пробиотика на Дофилус за жени.

Glesanka
8th May 2009, 14:27
Понеже пак се спомена Oxy- то, да попитам - дали действа за изчистване на слуз от носоглътката? Че непрекъснато ми е запушен носът, не ми помагат разните капки, инхалации и други подобни. След като Oxy чисти така генерално организма, логично е като резултат на изчистването на шлаките да има ефект и срещу слузта, как мислите? Има ли някой от ползвалите го такова наблюдение или са ми напразни надеждите :roll: ??? А и още нещо - понеже имах глупостта да питам за Oxy- то в един форум, където явно влизат само доктори, а те както се знае много често са супер консервативни :? ,и като ме почнаха - кислородът бил вреден за организма / свободни радикали /, щяла съм да се разболея, вместо да се излекувам и други от сорта, имате ли наблюдения в по-дългосрочен аспект за някакви нежелани стренични ефекти? Предполагам, че не, иначе нямаше да сте доволни от него, но Тома Неверни пак да попита :lol: :lol: :lol: .

apoklistika
8th May 2009, 15:09
За слуз нямам идея. Колкото до докторите... заради тях майка ми в момента отказва да отиде на озонова терапия, щото доктора й е напълнил главата с глупости... нямам нищо против човека, перфектна операция й направи, да е жив и здрав, ама не знам защо се е запънал за някои работи като магаре на лед. Кислородът, внимателно дозиран, има страшно много положителни ефекти върху тялото и се използва в много козметични и здравосолвни процедури... само че най- вече в чужбина. У нас явно ще мине още време, докато господа докторите си надигнат носовете от дебелите книги и не се открехнат и за алтернативни методи на лечение :roll:

Мария Василева
9th May 2009, 10:49
Кислородът, внимателно дозиран, има страшно много положителни ефекти върху тялото и се използва в много козметични и здравосолвни процедури...
Именно внимателно дозиран, защото една сравнително нова притежателка на уред за кислородотерапия изгори лицето на една от клиентките си.. хем не и беше първата клиентка. (собственичката е медицинско лице, но не лекар)
Иначе, наистина си има много готини страни, но трябва да се внимава все пак.

apoklistika
9th May 2009, 11:02
Мимка, аз затова дори не бих се осмелила да отида на козметична терапия с кислород, щото им нямам вяра колко са наясно. Майка ми исках да я пратя в центъра за озонотерапия в София, където терапията се прави от лекар, или в барокамерата във Варна (но нейното е по медицински причини, не за разкрасяване), но доктора дето я оперира рече и отсече не и аз съм безсилна да направя каквото и да е. Макар че и за двете неща кака Яна ме упъти, минала е по този път с майка си... бе на нея вярвам доста повече отколкото на доктори... ама както и да е, ще гледам поне за другата част от терапията да й сложа вилата на врата, че да изпълнява :?

Мария Василева
9th May 2009, 15:06
Макар че и за двете неща кака Яна ме упъти, минала е по този път с майка си...
Кака Яна де се губи? :) :offtopic:

apoklistika
9th May 2009, 15:36
Ще се появи скоро се надявам, тъй каза :)

The black pearl
11th May 2009, 13:19
Жените по често страдаме от стомашно - чревни неудобства (ако мога така да ги нарека) и запек. Аз също имам такъв проблем и от от дете, но след пубертета се задълбочиха оснобено след драстичната, садистична диета, която си бях наложила. Ходих на гастроентериолог, преглед на червата, изписа ми лаксипрокт и креон'10000, лаксипрокта се пиеше 15 минути преди всяко хранене, а креона по време на хранене, подпомагат храносмилането. И наистина докато ги е пиех всичко беше като песен - леко, няма подуване, газове и дискомфорт, спрях и край с ефекта.
До скоро пиех чай за отслабване Сание(Anti - adipose tea), улеснява ходенето до wc-то, но е вреден, прави червата по - мързеливи от колкото са.
Слабителните и хранителните добавки са до време, в един момент и те спират да действат, организъма привиква и трябва да се налага да се търсят по - силни. Не може все на тях да се разчита.

apoklistika
11th May 2009, 14:06
Слабителните да, но виж да хранителните добавки не мога да се съглася, поне не за всички.
Но трайно решаване на проблема може да се постигне единствено с правилно хранене, много вода и спорт, има и специални упражнения дори.

The black pearl
11th May 2009, 14:35
Не си длъжна да се съгласяваш, но аз съм стигнала до това заключение на база собствения си опит.
За движението съм съгласна, водя много заседнал начин на живот, на работа съм по цял пред PC-то, минимални движения, в нас - домакински задължения - отново минимални движения, на вън рядко излизам без кола. Спазвам добър хранителен режим, лично изготвен за мен, водата е проблем - скарани сме с нея. :roll: :lol:

apoklistika
11th May 2009, 15:12
Несъгласието ми беше съвсем добронамерено, надявам се да не си го приела по друг начин :) Гледам, че в състава на тоя лаксипрокт има сена... това веднага би ме отказало да го пия, а креон подпомагат по- лесното смилане на храната, демек вършат на стомаха работата.... аз не съм лекар, нито имам медицинско образование, затова мога да говоря само от първо лице единствено число, пък ти ако искаш си направи някои изводи :)
Не бих пила нито едно от двете неща, защото не виждам смисъл- нито едно от двете не помага на стомаха и червата ми да възстановят нормалната си функция.
Като казах, че не за всички хранителни добавки мога да се съглася, имах предвид например пробиотиците. Те за разлика от лаксативите ничия работа не вършат, просто регулират чревната флора, за да могат съответните органи да си вършат работата и сами нормално. Пристрастяване и нужда от увеличаване на дозата няма, защото нивото на добрите бактерии трябва да е точно между х и у като стойности- организма няма да започне изведнъж да се нуждае от повече добри бактерии, за да работи. Аз от 3 месеца не пия пробиотици и въпреки това нямам проблеми, дори въпреки факта, че съм бременна и би било нормално да започна да имам проблеми с тоалетната. Не знам колко ще продължи това положение и дали съм се "излекувала" завинаги. Възможно е да не е така. Тогава ще започна пак да пия кефир. Същевременно обаче, за да не се стигне пак до проблеми, пия много вода, поне 3 литра на ден, дъвча много (много важно!), ям храни богати на фибри. Движение нямам абсолютно никакво по лекарско нареждане и въпреки това проблеми нямам.
Та тъй, моята рецепта е регулиране на чревната флора поне няколко месеца и след това придържане към тези простички правила и проблемите изчезват :)

The black pearl
11th May 2009, 15:37
Не не съм се засегнала, няма и от какво. Извинявам се, ако моя пост е изглеждал малко остро, нямах това за цел, скарана съм и с емотиконите. :roll: Аз също нямам медицинско образование, за това и ходих при гастроентеролог. Благодаря за съветите, ще ги взема под внимание. Лек и приятен следобед! :D

Мария Василева
11th May 2009, 15:59
Та тъй, моята рецепта е регулиране на чревната флора поне няколко месеца и след това придържане към тези простички правила и проблемите изчезват :)
Наистина е така. Просто трябва да се посдтарае човек, аз преди не вярвах, че е възможно.

baba Gicka
12th May 2009, 19:32
Същевременно обаче, за да не се стигне пак до проблеми, пия много вода, поне 3 литра на ден, :)
Ето този навик не мога да придобия. Аз въобще не пия течности. Дори в повечето случаи сутрежното кафе е цялото количество течности, което приемам. Просто не мога, не че не искам да пия. Сякаш организма ми няма нужда, а съм сигурна че не е така. Понякога съм се насилвава да пия, за да си набавя нужното количесто вода в организма, но повече от литър за деня не мога да поема, а после да не говорим какво пишкане пада.

apoklistika
12th May 2009, 20:42
Ами насилвай се, защото пиенето на течности е един от най- важните фактори :) Никакви медикаменти и никакво лечение няма да е трайно успешно, ако не пиеш вода :wink:

Мария Василева
13th May 2009, 08:18
Аз въобще не пия течности. ....................................
Понякога съм се насилвава да пия, за да си набавя нужното количесто вода в организма, но повече от литър за деня не мога да поема, а после да не говорим какво пишкане пада.
Имам две близки, които (почти) не пият вода, а само безалкохолни. :shock: И то газирано. :2022: И са много упорити в това. :(

Сигурна съм, че има елемент на самовнушение ли, нещо такова... Свекърва ми на 60 години кажи-речи се научи да пие (повечко) вода, когато лекар и каза, че трябва. :!:
Та си мисля, че всичко е да психическа нагласа и навик. :1246: Но Бабо Гицке, наистина не ми беше хрумвало, че не пиеш вода.
Можеш да опиташ от някоя добра, пречистваща кана за вода? :1231:

Има хора, дето са се свикнали на водата от своя роден край и друга не им харесва - нито минерална, нито никаква. :) Открий на тебе какво ще ти хареса (като вода), а това с пишкането ще се регулира, сигурна съм. Не може и без него. :wink: Аз бих направила консултация с добър лекар, ако нещо ме притеснява (първо личния и ако трябва да ме насочи).

п.с. Видях реклама на някакъв илач против запек и пр.. не го бях чувала до сега - Мукофалк® портокал (http://www.framar.bg/%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-20-_%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB_-pid30001222.html)(прахчета), но и то се пие минимум със 150 мл. вода и то 2-3 пъти дневно. Има си и дълга листовка. :1230:

aniK
13th May 2009, 08:28
Това с НЕпиенето на вода не мога да го разбера :1246: Тя е ВАЖНА ЗА ВСИЧКО !!! Борим се с целулит, запек, повяхнала кожа, затлъстяване, дават се пари за какви ли не илачи... а най-лесното и най-важното - ВОДАТА - се пренебрегва !!!!

Пийте я като лекарство в началото!!! Трябва да има вода на бюрото, в колата, до кмпютъра, на нощното шкафче... Пишкането не е такъв проблем - тоалетни над път и под път. С това пишкане се пречистват бъбреци, черен дроб, всичко...

АБЕЕЕЕ, АЗ МНОГО СЪМ ВПРЕГНАТА В ТОВА, сори!!! Имам толкова приятелки, на които им набивам да пият вода :2001: Майка ми (Бог да я прости) с цироза на черния дроб, с болна жлъчка и един куп други болести дори лекарите не успяха да убедят да пие вода :cry:
Нищо не може да замести водата - никакви гадни, сладки газирани безалкохолни или други л___на :oops:

apoklistika
13th May 2009, 11:07
Не знам дали осъзнавате наистина колко сериозно е това. Прадядо ми е починал от непиене на вода. Затова баба ми още от ранно детство ни набиваше на всички в главите да пием вода. Не е задължително да е чиста вода, ако не ви харесва (макар че за мен няма по- добро питие)- изстисквайте малко лимон например вътре или някакъв друг изцеден плод, колкото за аромат. Но коли, моли и друго подобни боклуци не могат да заменят водата- вредата от тях е много по- голяма, отколкото ползата.

Мария Василева
13th May 2009, 12:57
Просто не мога, не че не искам да пия. Сякаш организма ми няма нужда, а съм сигурна че не е така.
Действително, в момента не мога да си представя тва състояние, но аз винаги съм пила по много вода.
Сигурна съм обаче, че можеш да промениш нагласата си и навика, който ти пречи. Все пак още по биология учим, че най-необходими за човека са въздуха, водата и храната. В този ред. Защото без храна може да се издържи и по-дълго, но без вода не.

п.с. Знам, че някои болнички момичета от анорексия избягват да пият вода за да не би да напълнеят. :shock: Точно с нейна помощ се отслабва, но ние хората какви ли не абсурдни идеи си отглеждаме..
:oops: :oops:

rokoko
13th May 2009, 13:19
Аз пък се наливам с билки киснати в един литър вода те са специално за запек, И не мога да изпия повече от половин литър минерална водичка
, , но освен вода си трябва и движение, Тъй като определено без движение, нищо не става!

Шаро
14th May 2009, 13:46
Със запека шега не бива http://img136.imageshack.us/img136/5471/89958311.gif

baba Gicka
14th May 2009, 20:58
п.с. Видях реклама на някакъв илач против запек и пр.. не го бях чувала до сега - Мукофалк® портокал (http://www.framar.bg/%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-20-_%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB_-pid30001222.html)(прахчета), но и то се пие минимум със 150 мл. вода и то 2-3 пъти дневно. Има си и дълга листовка. :1230:
Аз съм ги пила тия прахчета, но не ми подействаха. Пият се с много вода, защото много бързо набъбват и ако останат в гърлото има опасност да стане беля - да се задушиш или нещо подобно. Опитах да ги пия два-три дни и се отказах. Едно че ме достраша и друго че нямаха ефект, :2016: (поне при мен де )

Мария Василева
15th May 2009, 07:23
Пият се с много вода, защото много бързо набъбват и ако останат в гърлото има опасност да стане беля - да се задушиш или нещо подобно.
Аз съм пила Хуск - и те така бързо набъбват и ми бяха ужасно гадни, но имаха ефект, ако успеех достатъчно бързо да ги изпия.
Но чак пък да запушват гърлото :2016: може би усещането е такова.

joryvk
21st May 2009, 11:32
здравейте. аз пуснах нова тема, като не намерих тази, благодаря на neli4ka, че ми пусна линк :roll: :2020: :2020: :new_user:

искам да ви се оплача от моя ужасен запек, който боря от години. последно като влязох във форумите да чета за решения направо се отчаях. как може да има хора, които се оправят от едната активия или след 30 минути от комбинация от киви с ягоди? аз се опасявам, че съм на етап, на който по-леките слабителни не действат и само сменям по-силни лекарства, че нали се привиква към повечето. Преди дълго пих Бизалакс, но знам, че към него се привиква и затова ту спирах, ту почвах, голяма битка. Сега в аптеката ми препоръчаха Стадалакс, ефектът е добър, но докога ще съм на лекарства?
Има ли всъщност друго решение, ако чайовете и плодовете не помагат? Хелп!

joryvk
21st May 2009, 11:40
Пият се с много вода, защото много бързо набъбват и ако останат в гърлото има опасност да стане беля - да се задушиш или нещо подобно.
Аз съм пила Хуск - и те така бързо набъбват и ми бяха ужасно гадни, но имаха ефект, ако успеех достатъчно бързо да ги изпия.
Но чак пък да запушват гърлото :2016: може би усещането е такова.
Абе тези Хуск първо не се ли оставят да набъбнат във вода и след това се пият? На мен грам не ми подействаха, докато примерно майката на приятеля ми в началото беше във възторг от тях. После ги спря, явно всяко чудо за три дни...

Mena
21st May 2009, 15:17
Не, не се оставят да набъбват!
Изпиват се веднага след като им налееш вода и ги разбъркаш.

joryvk
21st May 2009, 15:48
Не, не се оставят да набъбват!
Изпиват се веднага след като им налееш вода и ги разбъркаш.Оф, да бе, ама май бързо набъбваха? Не знам, аз лично с това не се оправих, истината е, че ме засищаха повече, отколкото да ми регулират стомахчето.

baba Gicka
21st May 2009, 20:27
като го разтворя прахчето във вода и ако постои 3-4 минути направо става като каша гъстичко, на мен също по никакъв начин не ми действаше

daniella
21st May 2009, 21:56
Аз пък от Хуска се оправих :D поне засега са добре нещата,ходя почти всеки ден..спрях да го пия преди около 3-4 месеца,а го пих в продължение на почти 2месеца-2 опаковки изпих.а,и пих доста вода :wink: ,и сега се старая

baba Gicka
22nd May 2009, 21:03
Я ми дайте малко повече инфо за този Хуск, че да взема и аз ли да опитам..... Щом има толкова добри отзиви за него да се пробвам пък, какво.

alekspe
25th May 2009, 09:40
Аз съм доволна от Хуск. Вече съм на трета опаковка. Първата опаковка от 200 г (на люспи) пих сутрин и вечер по 2 мерителни лъжици, разтворени във водна чаша. Разтворени е силно казано, просто наливам вода, разбърквам и пия веднага бързо на 3-4 големи глътки. Не си оставям време да мисля гадни ли са на вкус, просто ги изпивам без да изчаквам! След това задължително веднага се изпива още една водна чаша, пише го и на опаковката. Така сутрин вече съм изпила 500 мл вода. Втората чаша вода може и да е топла. Задължително е през деня да се пие поне 2 литра вода и тогава наистина има ефект. Сега съм на трета опаковка от 200 г и пия само сутрин преди закуска по 2 мерителни лъжици. И аз като повечето от вас съм пила доста неща - без ефект, но от Хуск съм доволна. След третата опаковка ще направя почивка и ще видя дали ефектът си остава. Опаковката от 200 г е към 14 лв. и когато пия само сутрин по 2 мерителни лъжици ми стига за 42 дни.

baba Gicka
25th May 2009, 20:58
Така сутрин вече съм изпила 500 мл вода. Втората чаша вода може и да е топла. Задължително е през деня да се пие поне 2 литра вода и тогава наистина има ефект.
Ох....това с водата няма да мога да го докарам. Вчера си взех 1.5 л. минерална и викам: "Ще те изпивам днес!". Малеее, като изпия повече от три глътки и започва да ми се повдига. За целия ден да съм изпила 700-800 мл. и то като се насилвах. Повече не можах. Знам че по този начин си съсипвам и бъбреците, ама не мога да пия течности. Извинявам се, че малко се отклоних от темата :1252:

Мария Василева
27th May 2009, 10:48
Малеее, като изпия повече от три глътки и започва да ми се повдига. За целия ден да съм изпила 700-800 мл. и то като се насилвах. Повече не можах.
Аз мисля, че трябва да те поздравя за успеха ти, Бабо Гицке, щом преди си пила и по-малко водичка.. ако можеш да задържиш поне това ниво и някой по-нататъка да го увеличиш. :2020:
Или ако ти е по-приятно билково чайче? :roll: Аз някой път слагам и капки лиман във водата, но не знам дали е подходящо винаги.. :2016:

fabiano
9th June 2009, 11:40
Хора не се тъпчете с хапчета и капки и кво ли не.Аз съм на 27 и имах такъв проблем.Тренирал съм футбол 9 години,и когато спрях с футбола се появи проблемът.Сигурен съм че повечето от хората писали тук прекарват ежедневието си на едно място и не се движат.След като се появи проблема при мен търпях няколко месеца и разбрах че трябва отново да започна да тичам.Сутрин с бутилка с вода и 3 4 бисквитки тичах из един парк близо до нас и след 1 2 седмици така хубаво започнах да се изхождам както не съм си и мечтал.За бременните жени незнам но след като родят може да пробват ем да свалят някое килце :wink: УСПЕХХ

MILI
9th June 2009, 12:19
Дай нещо за мързеливите :biggrin: :2014:

fabiano
9th June 2009, 17:48
Дай нещо за мързеливите :biggrin: :2014:


Ами колкото и да сте мързеливи все ще може да си отделите време за 20 30 коремни преси поне.Движението му е маиката.Като водиш застоял живот естествено че ще се появят такива проблеми (поне според мен.Не се правя на експерт просто казвам какво ми помогна)

MILI
10th June 2009, 10:55
Браво Браво
шегувах се :girl_haha:

Все пак не на всеки проблем (при някои това включва и запека),решението му е 20 коремни преси и 1 обиколка на парка.... :2016:
Твоя проблем не е бил толкова сериозен, за туЙ си го решил така :wink: Други го решават с активия, киви и каква ли още не........

fabiano
10th June 2009, 20:47
еееми добре стойте си пред компютрите седете на едно място 22 4аса в денонощието и яжте аткивия и какво ли не и ще се оправите :gamer: :gamer: :bravo:

renyspell
17th June 2009, 12:25
За запек съм си измислила едно чайче мн яко - или само от ленено семе или микс - ленено семе, шапиче / цариче/ и сладник корен. Чисти мн добре този чай. При всеки човек лекарството е различно и все пак подкрепям мнението, че движението е невероятен помощник при запек.
Опитайте и плод киви:)

Хранител
18th June 2009, 23:09
Предупреждавам, че това мнение не носи полезна информация.

Запекът има две основни причини, които са толкова простички, че всички ги подценяват. Затова и тази тема има 23 подстраници за последните 3 години.

apoklistika
19th June 2009, 00:43
Това мнение наистина не носи никаква информация. Поне причините да беше казал.

Elcho
21st June 2009, 15:11
Здравейте!

В семейството ми наследствено се предава това "заболяване". Дядо ми, леля ми, майка ми, аз... Може и да ме убедите, че се лекувате само с кисело млекце и повечко тичане, но истината е, че някои хора имаме голям проблем с това чудо.

В общи линии, нищо не помагаше. Нито кисело мляко с киви и ленено семе, нито сушените сливи, нито топлата вода с ленено семе, лимонен сок и мед, нито килограм череши на гладно, нито зелени чайове, нито нищо. Сенната да, но след това ставаше още по-зле. Тесто и ориз отдавна вече не консумирам. Редовната диагноза - по над седмица никакво движение в червата. Редовно правя коремни преси, не си спестявам ходенето пеш.

Ето рецепта на единственото, което ми е помогнало досега (Пробвала съм и Laxal таблетки, беше ужасно гадно, само се надува стомахът):

150 - 200г ленено семе
20 листа индрише
4 пакетчета тамян
1кг лимони
500г мед

Лененото семе и и тамянът се смилат поотделно. Индришето се нарязва наситно. Лимоните се изцеждат и се ползва само техният сок. Всичко това се разбърква заедно с меда и сместа е готова. НЕ правете компромиси с продуктите - намерете си всичко.

Тамянът се продава в църквите, по 50ст пакетчето. Индришето не е ценена подправка и трудно се намира като такава, но мирише хубаво и някои хора си го отглеждат в двора или в саксия. Медът да е мед, не някакъв купешки. Намерете някой човек на пазара или в селото, който да си гледа пчели и да си продава сам меда. Повечето неща, които можете да намерите в магазине не са и помирсвали пчела. Ако е захаросан - не го отзахаросвайте, просто помолете някой мъж да ви го разбърка хубаво, не го поставяйте на водна баня.

От сметста се приемат 3 супени лъжици дневно, на ГЛАДЕН стомах. Задължително на гладен. Всичко, борещо запека, работи на гладен стомах. Ако ви е гадно, просто глътнете лъжицата. На мен лично ми е вкусно.

И спокойно - както виждате, това са само билки и полезни неща (тамянът е смола, до колкото знам) и няма да ви навредят. Действат прочистващо на стомаха, дори и да нямат слабителен ефект. При бременност вече не знам.
Това е от мен, късмет!!

apoklistika
21st June 2009, 15:40
Ама и ти упорито не споменаваш никъде водата.... при 3-4 литра вода на ден, всеки ден, запека изчезва сам, без бъркане на билки и чудесии... нали нещо трябва да ги мие тия черва... то е като мръсните чинии.... само в веро не могат да се измият, вода си трябва за тая работа :lol:

Мария Василева
21st June 2009, 17:08
... нали нещо трябва да ги мие тия черва... то е като мръсните чинии.... само в веро не могат да се измият, вода си трябва за тая работа :lol:
:lol: :lol: :2043:

Хранител
21st June 2009, 17:29
Ама и ти упорито не споменаваш никъде водата.... при 3-4 литра вода на ден, всеки ден, запека изчезва сам, без бъркане на билки и чудесии... нали нещо трябва да ги мие тия черва... то е като мръсните чинии.... само в веро не могат да се измият, вода си трябва за тая работа :lol:
Научила си си урока :) Поне половината :lol:

Elcho
21st June 2009, 23:50
Пия към 2-3 литра вода на ден и без да ме бутат :P Без вода просто не мога да функционирам. Така че съжалявам за пропуска, за мен е като да забравя да спомена, че трябва и да се диша.
Но определено да, тоя бъркоч обезводнява, хубаво е да се повиши приема на вода. И наистина ми помогнa, след какви ли не бабини и аптекарски лекове, тичания, дишания, компреси и прочие. Иначе нямаше да си направя труда да се регистрирам тук и да споделя рецептата.

apoklistika
22nd June 2009, 00:41
За мъж, особено физически активен, 2-3 литра си е малко според мен. Та аз, дето в момента нямам никаква физическа активност, пия около 4 на ден... :roll:

MILI
22nd June 2009, 14:23
За мъж, особено физически активен, 2-3 литра си е малко според мен. Та аз, дето в момента нямам никаква физическа активност, пия около 4 на ден... :roll:
А Аз си мислех, че няма друг луд (като мен) да пие по 4 литра вода дневно. :2039:

apoklistika
22nd June 2009, 15:07
Ами наскачвали са ми като го кажа, че си товаря сърцето и бъбреците и не знам кво... е да, ама не. Откакто следя по колко пия и запека изчезна, и главоболията намаляха, и бъбреците не са ме боляли... не знам кво товаря, но факт е, че се чувствам много по- добре, отколкото когато пия по 2 литра на ден. А в по- жегавите дни и 5 литра удрям.

Мария Василева
22nd June 2009, 16:00
И аз пия по много вода, но не съм я мерила.

kristalina
22nd June 2009, 16:05
Дай нещо за мързеливите :biggrin: :2014:

Има едни шоколадчета за тая цел,купуват се от аптеките.Баща ми и майка ми всяка вечер ядат такива и сутрин са бомба :wink: За информация ще ти кажа,че баща ми е имал зверски хемороиди преди и е пробвал кви ли не рецепти с/у запек,но от това шоколадче е най-доволен.

MILI
23rd June 2009, 10:04
Апо, и Аз се чувствам много по- добре когато пия повечко вода, но избягвам да споневам колко, знам каква ще е реакцията. Ни така, ни така :lol:
Щом се увстваме добре, значи това е нужното ни количество :wink:

Дай нещо за мързеливите :biggrin: :2014:

Има едни шоколадчета за тая цел,купуват се от аптеките.Баща ми и майка ми всяка вечер ядат такива и сутрин са бомба :wink: За информация ще ти кажа,че баща ми е имал зверски хемороиди преди и е пробвал кви ли не рецепти с/у запек,но от това шоколадче е най-доволен.
Те със сена, а на мен и те не ми действат......отдавна......
Най- много да получа болки в корема и толкоз :roll:

apoklistika
23rd June 2009, 10:14
Ами да, то и аз май най- добре да не споменавам по колко :lol:
Мария, при мен е странно... не меря ли, пия по- малко :roll: Не че сега се насилвам, напротив, пия, когато ми е жадно, ама най- напред си сипвам водата в еднолитрова бутилка и след това в чаша :lol: и така знам колко еднолитрови бутилки съм изпила :)

MILI
23rd June 2009, 10:21
Не те ли подиграват приятелите с тези бутилки?!
Мен ми се смеят, че без бутилка вода в чантата никога не са ме виждали :lol: Навсякъде я мъкна :?
:offtopic:

apoklistika
23rd June 2009, 10:34
:lol: :lol: да, и още как :lol:

Niniv
27th July 2009, 15:17
Все си мисля,че проблема ми е на психическа основа и стрес, може и защото не ям месо
Винаги съм имала проблеми с изхождането,но от 1 месец насам съм в чудо.
Ходя рядко и то много трудно.
Фекалиите са твърди и това е ужасно.
Ходих на лекар,предписа ми сироп/не му помня името/, които временно ми помогна и то само като го пия.
Все пак това не е начина.
Сега 3-ти на ден хапвам ленено семе,след това чаша вода. И съм решила тази седмица да съм на прочистваща диета.
Сега коремът ми е подут,тежи и ми е много кофти.

Асен
30th July 2009, 10:54
Нинив помогнал съм на много хора с твоят проблем. Нищо ново. Пий поне по 2 литра вода всеки ден. Хубаво е да я разпределиш така: 1 водна чаша/300 мл/ половин час преди храна и една чаша 2 ч. и половина след храна и така 3 пъти за деня - поне 6 чаши. Пробвай го поне 2 седмици. Заедно с това си почуквай двата показалеца един в друг там, където са ноктите - нокет върху нокет и докато почукваш казвай какъв е проблема напр. "Трудно ходене по голяма нужда, спечени фекалий и т.н." - така поне 1минута - колкото по-дълго го правиш толкова по-добре. Прави това почукване преди и след всяка чаша вода. Може да ти се помогне и със СУ ДЖОК, но за него не може само чрез форума. Когато комбинирам ТЕС, СУ ДЖОК,РЕЙКИ, ЕНЕРГИЙНА МЕДИЦИНА и др. ефекта е поразителен и е дълготраен. Аз съм на asy _p@abv.bg. Желая ти много ЛЮБОВ И СВЕШЛИНА!!! Асен.

Jane30
15th December 2009, 14:55
Аз използвам зелен чай, когато имам такъв проблем - една чаша вечер преди лягане. Отразява ми се много добре. А, тук има интересна информация по темат със запека - www.zapek.eu

Babri
9th March 2010, 18:20
Някой може ли да ми каже за някакви разхлабващи храни че моето малкото се е запекло тези дни :roll: Дадох му Дуфалак 10мл,но май дозата е малка и нямаше ефект.

Piny
9th March 2010, 18:36
Пие ли достатъчно течности - 1,5л ?

Babri
9th March 2010, 18:59
Пие малко вода,но никога не е имал проблем с изхождането.Ходеше си всеки ден,но последната седмица се запече :1246:

Piny
9th March 2010, 19:05
даы му да яде някви пълнозърнести продукти - те имат много фибри и това активира перисталтиката. Освен това киви също помага. А една добра изпитана рецепта от мен ( след раждането) е чаша топло мляко с мед.

Babri
9th March 2010, 19:06
:2015: Пини

дундарина
9th March 2010, 19:35
Бабри,дай му да хапне печени червени чушки.
Дано помогне!

Babri
9th March 2010, 20:44
Дунди,ако много се "запече" положението,ще пробвам и с чушките :P

дундарина
9th March 2010, 21:02
Дунди,ако много се "запече" положението,ще пробвам и с чушките :P

по принцип чашата топло мляко би следвало да помогне

daniella
9th March 2010, 23:33
Мойто като запече и му давам домашен сок.Майка ми е дала такива от сливи и череши,в бутилки :D .До 2 часа е готов :lol:

Vera79
26th March 2010, 13:36
Зная, че за детенце разхлабително действат крушите, сините сливи и найстина повече течности, също масажи на коремчето, за да се засили перисталтиката на червата. За прясното мляко, не на всеки действа разхлабително има хора, на които действа обратно. Трябва да се внимава с него!
Иначе моя приятелка дава лактулоза...

евинка
26th March 2010, 19:19
Здравейте,аз съм Ева на 16 и ви моля за вашата помощ!Благодаря ви!
Преди около 3 години получих запек.Около седмица и положина не бях ходила до тоалетна.Притесних се много от този факт и започнах да пия слабителни-първо хапчета,после продължих с чайове Сена Майчин лист и един китайски чай.И така червата ми привикнаха и сега почти нищо не ми помага.Миналата година имах проблеми с зъбите и бях понамалила храната,но сега си ям нормално,а вече нищо не помага.Какво да правя и по-скоро на какъв режим да премина,защото имам чувството,че ве4е надежда няма!

Sunnny
27th March 2010, 11:56
Евинка, как се храниш? Когато получи запек, беше ли се случило нещо - смяна на обстановка, стрес? Както момичетата са казали - вода и фибри,това е спасението за по-леките случаи.

doria
23rd June 2010, 09:12
За запек горещо препоръчвам Лаксафит - по 2 капс. на ден се взима до трайно възстановяване на нормалната дефекация. Моя близка, която по 10 дни не ходеше по голяма нужда започна да го взима и сега ходи всеки ден нормално.

Мариса
23rd June 2010, 15:42
зеленият чай има магически качества.майка ми е на 44 години,тъпчеше се с какви ли не лекарства,сиропи,отвари.Ед нствено и помага зеленият чай.

doria
24th June 2010, 22:52
Здравейте,аз съм Ева на 16 и ви моля за вашата помощ!Благодаря ви!
Преди около 3 години получих запек.Около седмица и положина не бях ходила до тоалетна.Притесних се много от този факт и започнах да пия слабителни-първо хапчета,после продължих с чайове Сена Майчин лист и един китайски чай.И така червата ми привикнаха и сега почти нищо не ми помага.Миналата година имах проблеми с зъбите и бях понамалила храната,но сега си ям нормално,а вече нищо не помага.Какво да правя и по-скоро на какъв режим да премина,защото имам чувството,че ве4е надежда няма!
Evinka, недей да пиеш майчин лист (сена). Той е от групата на лаксативите - стимуланти, които директно дразнят чревната лигавица и е вреден. Опитай с по-меки средства.

doria
26th June 2010, 09:03
Четох в Седмичен труд статия "Аюрведа лекува запек" (или нещо подобно). Ето резюме на съветите:
сутрин - чаша преварена вода на гладно; после през деня 1-1,5л топла
сготвени топли и течни храни (крем супи, ядене със сос)
подправки - черен пиер, джинджифил (намаляват вата енергията, която е причина за запек)
Аюрведични билкови формули (препоръчват Лаксафит, защото балансирал енергиите в цялата храносмилателна система и възстановявал пасажа трайно)
да не се взимат безразборно хапове и билки за запек - те не лекуват, а задълбояават проблема

Купете си Седмичен Труд, ако ви е интересно да прочетете всичко. Според мен си заслужава. Има и други съвети.

Мариса
26th June 2010, 18:13
[quote="doria"
да не се взимат безразборно хапове и билки за запек - те не лекуват, а задълбояават проблема.[/quote]


Хапове да не се взимат,а билките помагат :!:
Как може да сложиш химията с билките на едно място със съвет да не се взимат :lol: :lol: :lol:

doria
27th June 2010, 18:19
Едно от най-често използваните средства срещу запек е билката майчин лист или сена, която не решава проблема, води до привикване и е вредна за лигавицата на червата. Не всички билки за безвредни.

Мариса
1st July 2010, 05:05
ми спазвайте диета,щом привиквате към билките

Мария Василева
1st July 2010, 13:21
За сената съм напълно съгласна да се избягва... все пак не всичко, що е трева е полезно, нали. :wink:
Посочвани са в темата и безвредни лекаства, но сега не ми се рови назад.

Hrisi74
3rd July 2010, 11:09
GPто ми каза да не пия сена. Привиква се и можеш да си докараш рак на червата, ако е във висока доза. Четох и аз някъде, в здравен вестик за този лаксафит, че е нещо напълно различно. Защото не просто съдържа билки, а действа и на енергийно ниво и така води до излекуване на запек и колит. Трябва да се пие няколко месеца. Аз ще пробвам. Вечевсичко съм опитала и всичко е било с временен ефект и после - още по-зле.

Мариса
8th July 2010, 12:27
приемайте БАД(биологично активни добавки) ,помагат за всичко,само че в източна европа още не са толкова добре познати.лекуват всичко!

magst
11th July 2010, 06:18
Срещу запек помагат отлично упражнения. За съжаление си спомням само една част от тях. Вдигане на краката един до друг в легнало положение и след това извиване само на краката вляво и вдясно.
Масаж с кръгови движения също помага.

Мариса
11th July 2010, 16:57
http://healthway.wellnet.me/cupers.php

това е уникално

konstans
14th July 2010, 20:56
Много добре помагат и специални масажи на корема. Говоря от личен опит.

doria
18th July 2010, 10:24
Асаната "кобра" от йога е добра при запек.

doria
18th July 2010, 10:31
http://healthway.wellnet.me/cupers.php

това е уникално

marisabela, каква е разликата между добавки и биодобавки?

Мариса
18th July 2010, 16:14
http://healthway.wellnet.me/cupers.php

това е уникално

marisabela, каква е разликата между добавки и биодобавки?

добавките са обикновени добавки-синтетични,а био добавките са биологични/чисти,от природата/.

doria
19th July 2010, 09:37
http://healthway.wellnet.me/cupers.php

това е уникално

marisabela, каква е разликата между добавки и биодобавки?

добавките са обикновени добавки-синтетични,а био добавките са биологични/чисти,от природата/.
Голяма част от хранителните добавки, предлагани у нас са съставени изяло от билки и нямат нищо общо със синтетиката и химията. Ще ви дам пример с Himalaya, които са широко известни на хората. Аюрведичните формули също са съставени от чисти билки, събирани високо в планините. Всеки лесно може да провери състава на тези продукти с латинското наименование на съответните билки.

Мариса
19th July 2010, 17:01
тези добавки са забранени в страни от европа!!!!!!
И няма други биодобавки,които да са произведени по КРИОГЕННА ТЕХНОЛОГИЯ!Точно тази технология ги прави уникални по действие и скъпи!

doria
21st July 2010, 09:11
Статия днес в Blitz "Запекът трови организма":

http://www.blitz.bg/article/19558

Мариса
21st July 2010, 16:26
Статия днес в Blitz "Запекът трови организма":

http://www.blitz.bg/article/19558

Това е пределно ясно:)

El40
21st July 2010, 16:45
За запек горещо препоръчвам Лаксафит - по 2 капс. на ден се взима до трайно възстановяване на нормалната дефекация. Моя близка, която по 10 дни не ходеше по голяма нужда започна да го взима и сега ходи всеки ден нормално.


Дория, би ли дала информация откъде мога да закупя Лаксафит, а и да прочета малко повече информация за него.

Предварително ти благодаря!

dora7511
21st July 2010, 20:43
Едно са синтетичните добавки, друго са тези от естествен състав и произход и трето "био" или "органик".
В смисъл една добавка може да е естествена, но да не съдържа чисти и сертифицирани "био" съставки.
С две думи може да си купите коприва на таблетки и тя да е с естествен произход, но да е брана край магистрала , тоест да не е "био".
Био означава от чисти контролирани райони, чиста почва, без третиране с химикали и т.н.И обикновенно това е отбелязано от даден сртифициращ знак на опаковката.

Мариса
22nd July 2010, 07:27
Био означава от чисти контролирани райони, чиста почва, без третиране с химикали и т.н.И обикновенно това е отбелязано от даден сртифициращ знак на опаковката.

ТОЧНО!:)

doria
22nd July 2010, 08:00
За запек горещо препоръчвам Лаксафит - по 2 капс. на ден се взима до трайно възстановяване на нормалната дефекация. Моя близка, която по 10 дни не ходеше по голяма нужда започна да го взима и сега ходи всеки ден нормално.

Дория, би ли дала информация откъде мога да закупя Лаксафит, а и да прочета малко повече информация за него. Предварително ти благодаря!


Мисля, че в аптеките трудно се намира. Опитай в дрогерии Лечител. Не знам откъде може да се прочете повече. Доколкото знам действа по нов механизъм - възстановява енергийния баланс и чисти от токсини. Но се пие няколко месеца.

doria
22nd July 2010, 08:02
El40, прочети статията в Blitz, която съм приложила по-горе. Там са предложени поредица от мерси за лечение на запек.

El40
22nd July 2010, 16:34
[quote="doria"]El40, прочети статията в Blitz, която съм приложила по-горе. Там са предложени поредица от мерси за лечение на запек.[/quot

Doria, благодаря за информацията.
За съжаление, въпреки че спазвам доста от посочените мерки и нямам установена причина за наличието на хроничен запек(нито един от често споменаваните фактори при мен не е налице), проблемът съществува. Затова се интересувам от новия метод, за който ти споменаваш. Надеждата умира последна :)

doria
23rd July 2010, 07:21
El40, дано да се оправиш. :)

Сахара
23rd July 2010, 09:59
Преди година имах такъв проблем и започнах да си хапвам всеки ден прочутата активия, ех какво облекчение, всичко беше супер. Обаче, като престанах редовният й прием всичко си стана по старому. Много време мина докато си възвърна нормалния ритъм без нея. Та на някой случвало ли му се е така с активия?

Мариса
23rd July 2010, 16:10
А на майка изобщо не й действа нито активия,нито сиропи,нито лекарства-нищо.

Ще й купя следващия месец добавка,която ще се справи и с нейния проблем

Мариса
23rd July 2010, 16:16
http://healthway.wellnet.me/cupers.php

вижте какво съдържа и лекува и после говорете дали са грешни пари.Здравето цена няма!

El40
23rd July 2010, 18:11
El40, дано да се оправиш. :)


Благодаря, Doria!

Мария Василева
23rd July 2010, 21:52
El40, ти беше с вертикална гастропластика, нали? До колкото знам с нея по-различен начин се усвояват храните и за това си мисля, че просто трябва да се посъветваш с компетентен лекар. Не е за подценяване въпроса, има решение - със сигурност, но трябва да го намериш с подходящата помощ.

По-назад в темата бяхме коментирали, че понякога запека е и на психическа основа - най-често при пътувания, но не само. Възможно е и при други обстоятелства, разбира се. В статията, която даде doria също пише за това.

Причините за сухия запек са комплексни: консумация на рафинирани храни без фибри, нередовно хранене, недостатъчно течности, пътуване, стрес, тревоги.

и е обяснено на кратко защо:
Стресът затваря сфинктерите (изходните клапи) и отпуска стената на червата. Така се създават условия за препълването им със съдържимо. Покоят и релаксацията предизвикват отваряне на клапаните и тонизиране на стените на червата. Така се стимулира тяхното изпразване.
:1246:

El40
25th July 2010, 23:46
Здравей Мария,
да, така е. Абсолютно съм съгласна с теб, въпреки че до момента не съм откриала адекватна лекарска помощ.
Моите предположения също са свързани с причини на психическа основа, но не знам как да въздействам на това :cry:

sviv86
3rd August 2010, 11:05
Аз от две години при нужда пия Натуралакс и съм много доволна излиза сравнително евтино. В него няма Сена и е изцяло на растителна
основа и поне досега не съм имала проблем със странични ефекти.

zozeto
4th August 2010, 09:40
Здравейте,
Отдавна имам проблеми със стомаха си и доста мързеливите ми черва. Имаше случаи по 2-3 дни да не мога да отида до тоалетна, а стигне ли се до там беше направо мъчение. Пробвах с доста медикаменти, от които по 2 дни съм неадекватна и ми бе невъзможно да изляза от вкъщи заради силните спазми. Може би най-добре ми действаше Лаксита ... (май беше на д-р Тошков) и лактофлор (това не си спомням на коя фирма беше). В последно време направих доста промени в начина си на хранене и положителен ефект има. Периодично приемам Фибралакс - това е смеска от ленено семе, кориандър и пшеничени трици, която слагам в мляко. Отделно си пека хляб само от трици, в който слагам натрошено ленено семе и разни други маслодайни семена, например суров слънчоглед, суров сусам. Другото, което хапвам и като заместител на сладкото е сусамов тахан, смесен с мед. Става доста вкусно, а и влияе много добре на стомаха. От време на време си вземам фибри на прах ... Фемили Файбър. Те са на сашета и ги смесвам със фрешовете, които си правя у дома. Като хранителна добавка ползвам само храносмилателни ензими - плодови или растителни на NOW. Заместих и доста от традиционните варива, сега ползвам просо, амарант, киноа и понякога нахут. Като цяло са доста леки храни, не товарят стомаха, не предизвикват подуване (от боб се подувам като плондир), а са богати и на доста протеини. Е, май е това. Никак не е малко, но като цяло май системата ми работи добре. :D

doria
5th August 2010, 21:45
Наиситна най-добре е с промяна на хранителните навици да си помагаме, преди да посягаме към лекарства. А тази киноа как я приготвяте?

Мариса
6th August 2010, 04:13
Наиситна най-добре е с промяна на хранителните навици да си помагаме, преди да посягаме към лекарства. А тази киноа как я приготвяте?

ХМмм,при някои не помага с хранителните навици,защото цял живот а така от деца!хроничен запек,който се лекува доста трудно с правилните добавки,от които тялото има нужда!

zozeto
6th August 2010, 08:19
Наиситна най-добре е с промяна на хранителните навици да си помагаме, преди да посягаме към лекарства. А тази киноа как я приготвяте?

Здравейте,

Рецепти за манджи с киноа намирам в нета. http://www.tialoto.bg/recepti/recepti-salati/2009/04/02/dietichna-salata-s-ekzotichni-zarna-kinoa.8209

Иначе аз си я варя за 15-20 мин в подсолена вода и ако ми е мързеливо си слагам само обезмаслено сирене и кокосово масло - поне то се препоръчва при диети за отслабване и ми пасва на режима.

Хубав петъчен ден :2020:

bobssy
7th August 2010, 09:04
Здравейте,
Имам 4 кутий Oxy powder по 120 капсули
Бях ги взел за Жена ми но при нея има усилено образуване на газове в червата и въпреки че с първия прием отиде до тоалетна болките от газовете се усилиха и за това няма как да го пием...
Ако някой се интересува да ни търси на мобилния
0898258074 - Боби

годни са до 05.2011
цена 80Лв
Самото лекарство е $44.95
Без да броим митото и доставката до България

malasar
7th August 2010, 15:36
И аз имах години наред лениви черва. Пробвах какви ли не билки и рецепти и накрая си образувах хемероиди.
Добре, че са измислили безоперативни лечения. Оправиха ме в "Он клиник", но заслужава ли си болката, парите и срама?
Сега се движа много повече и смъкнах бая. Ходя на риболов и внимавам с храненето.С килограмите се промени ииииии режима на изхвърляне. :wink:

bobssy
7th August 2010, 16:13
Тея измамници от on clinic въобще не ги споменавай...
:)
Пробутват разни тяхниси си кремове мехлеми и какво ли не в кутий за кремове без никакво съдържание или упътване за употреба...
На нас ни взеха 300 лв за курс на лечение на мой близък от хемороиди ...
След прегледа почнаха да ни изнудват за някъкъв мвхлвм който междувпрочем наистина помага и беше в ключен в курса на лечение но за всяка малка кутийка искаха по 70лв без изобщо да си наясно какво ти дават...
Нито са клиника нито са доктори ... чисти шарлатани

doria
7th August 2010, 20:29
Zozeto, мерси за рецептата. Ще пробвам.

bobssy
7th August 2010, 20:52
Днес купихме лаксафит http://www.ayurvedabulgaria.com/products/laxafit.html
Подчти всичко сме пробвали за упорития запек което има тук плюс 10 ина препарата от щатите....
Ще ви драснем някой ред ако помага

Сахара
17th August 2010, 09:22
Запека е ужасно нещо, при мен доведе до поява на хемороиди.

doria
25th August 2010, 19:14
Сахара, гледай да ги оправиш, защото като се задълбочат, почват да кървят, да се уголемяват и става лошо. Докато в началото може с консервативно лечение да се оправиш.

Сахара
31st August 2010, 10:51
Знам и благодаря за съвета, в една друга тема писах, че бях много зле, с кървене, но попаднах на ОН Клиник и техния страхотен професионализъм и сега се чувствам перфектно.

Мария Василева
31st August 2010, 13:17
Прочети пак, Сахара: :1246:
Тея измамници от on clinic въобще не ги споменавай...
:)
Пробутват разни тяхниси си кремове мехлеми и какво ли не в кутий за кремове без никакво съдържание или упътване за употреба...
На нас ни взеха 300 лв за курс на лечение на мой близък от хемороиди ...
След прегледа почнаха да ни изнудват за някъкъв мвхлвм който междувпрочем наистина помага и беше в ключен в курса на лечение но за всяка малка кутийка искаха по 70лв без изобщо да си наясно какво ти дават...
Нито са клиника нито са доктори ... чисти шарлатани

malasar
31st August 2010, 20:10
Тея измамници от on clinic въобще не ги споменавай...
:)
Пробутват разни тяхниси си кремове мехлеми и какво ли не в кутий за кремове без никакво съдържание или упътване за употреба...
На нас ни взеха 300 лв за курс на лечение на мой близък от хемороиди ...
След прегледа почнаха да ни изнудват за някъкъв мвхлвм който междувпрочем наистина помага и беше в ключен в курса на лечение но за всяка малка кутийка искаха по 70лв без изобщо да си наясно какво ти дават...
Нито са клиника нито са доктори ... чисти шарлатани

Мисля, че си в грешка :shock:
Манипулацията беше по-скъпа, а мехлемчето по-евтино.
Струва ми се, че познатите ти са посетили друга клиника.
Аз гарантирам за себе си - добре съм и не съжалявам, че се доверих именно на Он клиник.
Даже и сега при първи сигнал ще се обадя, поне знам на кой, ако не си е свършил работата.
Надявам се да не мисе налага.

Сахара
2nd September 2010, 10:30
Прочети пак, Сахара: :1246:

Прочетох Мария, обаче се доверявам на личните си впечатления и успешната манипулация в ОН КЛИНИК. Ако не ги бях открила на време, доста повече мъки щях да имам. И наистина мисля, че парите не трябва да се жалят, след като сега мога да си седя спокойно и да се чувствам нормален човек, дискомфорта изчезна и съм много доволна.

Hrisi74
6th September 2010, 13:28
Искам да споделя, че се чувствам супер с лаксафит. Родих се отново!Цял живот се мъча с този запек и най-после ходя редовно -всеки ден или през ден,нормално...

Мария Василева
7th September 2010, 08:17
И наистина мисля, че парите не трябва да се жалят, след като сега мога да си седя спокойно и да се чувствам нормален човек, дискомфорта изчезна и съм много доволна.
М да бе, как ше се жалят парите. Особено като може на много по-нормални цени да се получи същия резултат.. ама нали трябва да ги изсипем на едно определено място (он клиник) на сайта на които няма нито едно име на лекар. И ти предлагат "романтичен уикенд" на томбола... :lol: Може би и лечението при тях е като томбола - малко са печелившите.. :2045:

Hrisi, радвам се за теб! :2043:

Сахара
7th September 2010, 10:40
Добре Мария, разбирам твойте доводи, обаче не виждам защо плюеш по ОН КЛИНИК, след като не си била там. Аз съм я посетила, успешно са ме излекували, доволна съм и имам право да споделя впечатленията си. Защо да има само негативни мнения, от хора които дори не са били там. Доволните като мен нямат ли право да пишат хубави и благодарствени неща на хората, които са им помогнали. И другото което е, след обаждане по телефона в клиниката, много любезен глас отговаря на всякакви въпроси. Аз попитах кои лекари са там, след което съвсем логично си погледнах тук, там и ми стана ясно при какви професионалисти отивам. Така, че забележката ти е малко неоснователна.
Добре, ами ти защо след като си доволна от друга клиника, не я споменаваш. Хората имат нужда от информация. Аз споделих, колко съм доволна от ОН КЛИНИК, направи го и ти, хората имат право на избор и лична преценка.

Мария Василева
7th September 2010, 10:58
Отговорих ти в темата за хемороидите, няма нужда да дублираме и двете.
http://www.tialoto.bg/forum/viewtopic.php?t=5357&start=550

Ванеса
28th September 2010, 15:45
Здравейте. Аз имах същия проблем със запека откакто спрях цигарите :( . Но намерих един продукт на "хризантема натурал" - сусамово мюсли пишеше на опаковката че помага и за профилактика на запека. Откакто закусвам сутрин с това мюсли за около седмица нямах и следа от запек :D . Предполагам заради сусама но свикнах с него и вече не закусвам с нищо друго.

didiyordanova1
2nd October 2010, 19:35
А бе напоследък ям сухи храни...Преди малко ходих по голяма нужда и беше зор...Такъв зор не бях видяла..Обичам да похапвам стабилно и фигурата ми го издава..Дали пък не ям прекалено много и това да е проблема.. :roll: На какви храни да наблегна..мама вика на по течни? :roll:

dora7511
2nd October 2010, 20:48
Наблегни на плодове( круши, сливи) и др. , зеленчуци, пълнозърнести(хляб, паста, кафяв ориз), храни с повечко фибри, пии много течности,сурови ядки.
НАмали бяло брашно, паста, сладко, рафинирани продукти, кофти мазнини.
Изобщо здравословно хранене.Може и на теглото добре да ти се отрази.

doria
24th October 2010, 21:43
А бе напоследък ям сухи храни...Преди малко ходих по голяма нужда и беше зор...Такъв зор не бях видяла..Обичам да похапвам стабилно и фигурата ми го издава..Дали пък не ям прекалено много и това да е проблема.. :roll: На какви храни да наблегна..мама вика на по течни? :roll:

Супи и готвено с достатъчно мазнина помага. Прави паузи по 4 часа между храненията и не си похапвай нещо дребно между тях. Вземи лаксафит и пий няколко седмици. Но първо пробвай да се оправиш само с промяна в храненето.

lovebird
24th October 2010, 22:36
Опитвала ли си с парафиново масло?

sviv86
3rd November 2010, 13:22
Здравейте,

и аз преди имах ужасен запек, който ме мъчеше непрекъснато. Подут стомах, тежко ми е, супер рядко ходя до тоалетната... и като отида - ужас. Пробвах активия, после зелен чай.. какво ли не и се оказа, че билките (натуралните) много помагали. Има един американски продукт - Натуралакс. Има го по аптеките и е на билкова основа. Помага ми и го дадох на майка ми и сестра ми.

Някой пил ли е такова чудо?

doria
5th November 2010, 22:01
С парафиново бях опитвала преди години. Имах ефект за момента, но не можа да ме излекува. Натуралак чувам, че помага. Но Лаксафит е друго, защото лекува проблема завинаги или поне за дълго и чисти от токсните. Майка ми откакто го пие изцяло се чувства по-добре - не и се вие свят, не се уморява лесно, не боледува...

LUCKY Dancing Queen
6th November 2010, 00:10
Без да правя аналогии с разни други теми от форума, бих споменал един стар метод. Намерете един стар живачен термометър. Нали знаете как се мери субфебрилна температура?

mims_862
14th November 2010, 19:38
zdraveite otdavna sledq forumite no edva sega se reshih da pisha i da spodelq nachina po koito se ottarvah ot zapeka.v prodaljenie na 3 god.imah uporit zapek i ako ne vzema nqkakav vid razhlabitelno ne mojeh da otida do toaletnata.probvala sam mn vidove hapcheta izbroeni tuk no vsichki imat efekt za izvestno vreme i se razviva zavisimos kam tqh.daje kato gi piq po prodaljitelno vreme useshtah diskomfort i tejest v stomaha.a reshenieto se okaza mn prosto i bez upotreba na hapcheta.vsqka sutrin na gladno piq zehtin.ne vqrvah che shte ima efekt no e fakt.nqma opredelena doza az piq po idin prast v chasha za rakiq.nadqvam se da pomogna na nqkogo zashtoto znam kolko e gaden tozi problem.uspeh :)

Janybel
8th January 2012, 20:36
Zdraveite na vchki i Chestita Nova 2012 Godina xxx

Razbrah za foruma na skoro i reshih da pisha-temata Zapek.

Vseki znae kolko nepriyatno i discomfortno e usehtaneto...no hte se radvam da obmenim mneniya i idei kak da se preborim s tova.Ako imate predlojeniya za rehavene na problema mi pishete.

:coffee:

Лудите клавиши
8th January 2012, 23:55
Какво има да се говори страници наред за запека?
Ако е временен запек, просто хапваш круши с топла вода и решаваш проблема. Ако е хроничен, отиваш на лекар и ти назначава лечение.
Колко от форума имат хроничен запек, хайде да кажат как се лекуват.

mishelle1607
9th January 2012, 02:39
656 СТРАНИЦИ!!!:bravo::bravo:

katerina22
11th January 2012, 10:23
Препоръчвам Натуралакс на Natures Way той не съдържа Сена и не образува колики.Съдържа джинджифил,копър, алое вера, мента,малина и др. в опаковки е по 20 и 100 капсули и е доста евтин има го в повечето аптеки.На мене ми помага много и няма никакви странични ефекти. Успех!!

Lolly_Dolly
17th January 2012, 15:12
Абе и аз преди година и нещо се чудех на мои познати какво толкова реват за това, че имат запек и не мислех че е нещо сериозно. Но като се случи така, че моят доведе и до хемороиди, спрях да се смея.
Сега съм добре, благодарение на лекарска намеса и се надявам да не ми се случва пак нещо подобно. Така, че обръщайте си внимание докато е време.

petiapee
31st January 2012, 21:39
Ами аз си рупкам крушки през ден и нямам проблеми. Е верно малко скъпичко ми излиза и трудно се намират в различните сезони, ама само те ми помагат. Имам лениви черва.

katerina22
3rd February 2012, 11:13
Натуралакс е решението!Изцяло на билкова основа ,няма странично действие и е много ефикасен.Преди две години аптекарката ми го препоръча и си реших проблема.

MegaMind
20th February 2012, 12:44
Lolly_Dolly,
Мога ли да те запитам как си реши проблема с хемороидите, че от известно време се боря с тях и билковите отвари не помагат. Явно трябват радикални мерки.

Lolly_Dolly
22nd February 2012, 11:07
Ами някъде бях писала, че ми помогнаха в он клиник в София. Доста го бях закъсала, ама там специалиста беше добър, подробно ми обясни всичко и не ме боля. После някакъв крем ми изписаха да се мажа. Нямах никакви усложнения и вече доста време се чувствам екстра :)

MegaMind
1st March 2012, 13:25
Мерси за инфото Лоли, ходих там и съм доста доволен. Наистина лекаря го биваше, внимателен и доста подробно обяснява. Сложиха ми някакви пръстенчета и хеморидите сами си паднаха. Сега и аз се мажа с крем.
Не вярвам колко лесно беше, а колко време се мъчих.
Добре, а ти сега казваш че нямаш проблеми, ама може ли пак да се появят след време? Забравих да питам лекаря за това....

ReNiDD_86
7th March 2012, 23:00
интересна статия за запека и действието магданоза можете да откриете тук : http://zdrave-i-liubov.blogspot.com/

sexylita
6th January 2013, 20:26
Доста подробна информация по темата има тук http://www.obichaikoremasi.com/top-tummy-tips/

monita191
7th January 2013, 11:17
Запек е една от основните причини за поява на хемороиди и за да се избегне този здравословен проблем е необходимо да се спазва определен хранителен режим. Употребата на медикаменти също помага, но това е само временно тъй като повечето от тях водят до привикване на организма и действието им значително намалява. Ето повече информация, относно това как трябва да се храним при поява на запек: http://hranene.framar.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA

Стефан Иванов
21st January 2013, 17:38
Констипацията или запекът може да се дължи на различни фактори – особености в хранителния режим, физическата активност, промени в моториката на стомашно-чревния тракт, анатомични дефекти и др., както и психологическо влияние.

Запекът е свързан с усещане за дискомфорт, подуване и напрежение. Поради тази причина, е много важно да се избере лаксативен продукт, който има ефективно, но меко действие, без да
предизвиква неприятни нежелани реакции.

Общите мерки, които могат да се вземат се състоят в контрол на фибрите в храната, в приема на течности и активна физическа дейност. Те не се отнасят за даден момент на дискомфорт, а по-скоро
като начин на живот за добро здраве.

В останалите случаи е препоръчителна консултация с медицински специалист.

monita191
23rd January 2013, 11:57
В основата на лечението на запек е лечебната диета, която има за цел да стимулира функцията на червата и да премахне нарушенията в обмяната на веществата. Ето една примерна диета за лечение на този здравословен проблем: http://hranene.framar.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-3-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA