IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жива ли е Кейт Мидълтън – конспирациите около принцесата продължават

19 март 2024 16 30

Появи се видео, в което се вижда Кейт, но феновете твърдят, че това не е тя

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През последните няколко седмици кралското семейство на Великобритания е заобиколено от огромен скандал, след като стана ясно, че Кейт Мидълтън е подправила първата си семейна снимка след претърпяната коремна операция през януари. Това, което на пръв поглед изглеждаше като безобиден поздрав за Деня на майката, се превърна в причина за създаването на конспиративни теории не само за местонахождението на принцесата на Уелс, но и за нейното благополучие. Стигна се дотам, че някои фенове сметнаха, че Кейт всъщност е умряла

Слуховете продължават да циркулират и сякаш като по учебник се появи и първото видео, на което Мидълтън се разхожда свободно след операцията си. От TMZ публикуваха клип, на който се виждат Кейт и Уилям, които се разхождат из фермерски пазар в Уиндзор тази събота. 40-секундния сегмент показва 41-годишния принц на Уелс и съпругата му, която носи ежедневни дрехи, напазарували и хванали по една пазарска чанта. Кейт се усмихва широко и разговаря със своя любим, докато вървят към паркинга. 

@resurgenceandrecovery DEBUNKED! The princess is alive and well! #princessofwales #katemiddleton #news #breakingnews ♬ What You Won't Do for Love - Bobby Caldwell

Това е първият път, в който Мидълтън е видяна на публично място, след като стана ясно, че тя е претърпяла коремна операция на 16 януари. През уикенда от The Sun съобщиха, че принцесата е изглеждала „щастлива, спокойна и здрава“ по време на шопинг за плодове и зеленчуци в Уиндзор. Вестникът допълва, че двамата с Уилям са се разходили до местния пазар, който се намира на около 2 километра от дома им Adelaide Cottage. 

„Кейт пазаруваше с Уилям и изглеждаше щастлива и здрава“, казва свидетел на разходката. Той допълва, че децата на двойката – Джордж, Луи и Шарлот – не са били с тях, но от The Sun съобщават, че Уилям и Кейт често наблюдават спортните им срещи през уикенда. 

Не е изненада, че принцът и принцесата не взимат малчуганите със себе си на публични събития, тъй като в съобщението от замъка Кенсингтън, разкриващо за операцията на Кейт, бе заявено, че семейството се стреми да поддържа ситуацията колкото се може по-нормална и да осигури спокойно детство на бъдещите владетели. 

Въпреки видеото, някои фенове не повярваха, че Мидълтън е добре. Те дори посочиха, че има значими разлики във визията ѝ, което ги навежда на мисълта, че това въобще не е тя. Разбира се, всички тези теории са в света на конспирациите, като засега нищо не е доказано. 

Това, което е доказано обаче, е още една манипулирана семейна снимка от страна на Кейт. Става въпрос за портрет на покойната кралица Елизабет II, където тя е заобиколена от внуците и правнуците си. Кадърът бе направен в чест на 97-ия ѝ рожден ден през април 2023 година в Балморал.

Въпреки че снимката е публична повече от година, в понеделник от Getty Images заявиха, че тя е била манипулирана. По думите им, изображението е цифрово подобрено още при първоизточника. Фотографът зад снимката е принцеса Кейт, която я заснема по време на семейно пътуване до Балморал предното лято. 

Според вестник Telegraph, има няколко несъответствия в снимката, включително вертикална линия, където тартанът на полата на покойната кралица не съвпада и цифрово подобрение на Миа Тиндъл. 

Кейт Мидълтън с първа поява след признанието за манипулиране на семейната снимка

Манипулирана или не – снимката на Кейт Мидълтън с децата предизвика спорове

До този момент нито Кейт, нито говорител на кралското семейство не е коментирал случая. Все пак Мидълтън се извини за друга подправена снимка – тази с трите си деца за Деня на майката. Тя обясни, че е използвала програма за обработка и каза, че не е искала да проваля празника на никого. След това снимката получи червено предупреждение в Instagram, което показва, че кадърът не е автентичен. 

От друга страна, конспиративните теории продължават, като в социалните мрежи се появи твърдение, че телевизия BBC, която е основен източник на кралски новини, е получила предупреждение да бъде нащрек за извънредни новини от двореца. Досега обаче няма потвърждение на подобни теории нито от канала, нито от кралското семейство. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари