IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Годината на ужаса – Доктор Дре е претърпял три инсулта и мозъчна аневризма за 12 месеца

20 март 2024 10 30

Музикалният продуцент и рапър споделя, че подобни събития се случват изневиделица

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Три години след като получава мозъчна аневризма, Доктор Дре говори открито за здравословните си предизвикателства.

В ново интервю за радио SiriusXM и предаването This Life of Mine с Джеймс Кордън рапърът и музикален продуцент разказва за получените три инсулта, докато е бил в болница през 2021 година и как това преживяване го е накарало да оценява всеки един миг в живота. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Dre (@drdre)

Поглеждайки назад към страшната си година, Д-р Дре си спомня, че се събудил с неестествено чувство, което усещал зад дясното си ухо, което малко по-късно се превърнало в най-ужасната болка, която той някога е изпитвал. „Станах и продължих с ежедневните задачи, като си мислех, че ще се оправя, ако си легна и поспя за кратко. Синът ми имаше гостенка у дома, която ми каза, че трябва да отидем в болницата веднага“, разказва изпълнителят. 

Вместо това обаче Дре избрал да отиде в Спешна помощ, но лекарите там му казали, че положението му е твърде сериозно и той трябва да бъде приет в болница. „Следващото нещо, което се случва, е загубата ми на съзнание. Събуждам се и отново губя съзнание, като така се озовах в интензивното отделение. Бях там две седмици. Чувах как лекарите ме наричат късметлия за това, че съм жив“, обяснява подробно той. 

По това време съоснователят на Death Row Records се пита дали е могъл да предотврати аневризмата, като се съсредоточи повече върху физическото си здраве. „Никой не можеше да ми даде отговор. Нямах представа, че имам високо кръвно налягане или нещо подобно, защото съм в добро здравословно състояние. Вдигам тежести, бягам, правя всичко, за да се поддържам здрав“, казва Дре. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Dre (@drdre)

В крайна сметка носителят на „Грами“ разбира, че състоянието е наследствено и непредотвратимо. По думите му, високото кръвно налягане при чернокожите мъже е доста често срещано и се нарича „тихият убиец“. Той посъветва всеки чернокож да се преглежда редовно, защото може никога да не разбере, че страда от състоянието, докато стане твърде късно. 

Подобно страховито преживяване може да накара всеки да промени възгледите си за живота, но Дре казва, че не е направил някакви значителни промени оттогава, не е вземал радикални решения, с които да живее така, сякаш всеки момент може да му е последен, а просто приема реалността и факта, че това нещо може да се случи на всеки и той е един от тях. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Dre (@drdre)

Въпреки това, рапърът все пак смята, че подобен случай може да те накара да оцениш живота много повече от преди. „Когато преминеш през тази ситуация, това е лудост, особено когато се прибрах от болницата, защото имаше възможност повече никога да не прекрача прага на вратата си. Това е нещо, което може да се случи изневиделица. Затова се събуждаш и оценяваш факта, че все още си тук“, казва Дре. 

След това продуцентът разкри, че състоянието му се влошило, преди да се подобри изцяло. Тогава, само за три седмици, получава три инсулта. 

Еминем за възстановяването си след почти фаталната свръхдоза

Еминем: Музиката е моята терапия

Семейна подкрепа: Дъщерята на Еминем бе най-големият му фен на Super Bowl

През 2022 година дългогодишният сътрудник на Дре, Еминем, говори за това как престоят в болницата е накарал него и Снуп Дог да прекратят враждата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

„Със Снуп имахме малък проблем и тогава, когато това нещо се случи с Дре, си казахме, че това е глупаво. Решихме, че е адски глупаво да се караме в този момент. Така че не помня дали аз му се обадих, или той на мен, не мога да си спомня, но все пак се разбрахме“, разказва Еминем. 

Рапърите, които за първи път работеха заедно преди повече от 20 години, имаха дългогодишна вражда, която достигна своя апогей през 2020 година, когато коментари на Снуп срещу Еминем накараха последния да обижда колегата си в песен. Според най-успешния бял рапър, проблемите му с Дог може да се проследят до неразбирателство относно възможна колаборация. 

След като се помириха, Еминем и Снуп на няколко пъти се качиха заедно на сцената, включително за шоуто на полувремето на Супербоул през 2022 година, присъединявайки се към Д-р Дре, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар. Двамата също така обединиха сили за песента From the D 2 the LBC, която изпълниха на сцената на видеомузикалните награди на MTV. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари